Mark Rutte (VVD) probeert over zijn (nabije?) politieke graf heen te regeren

Volgens Mark Rutte (VVD) is zijn fantástische Wet Werken naar Vermogen niet terug te draaien door een eventueel volgend kabinet met de SP en de PvdA, zo zei hij tijdens een bezoek aan een sociale werkplaats in Tilburg, samen met fractievoorzitters Roemer (SP) en Cohen (PvdA).

Dat lijkt me sterk. Als dit kabinet binnen een zo korte tijd allerlei rabiaat-achterlijke wetgeving kan doorvoeren kan een minder achterlijk kabinet dat gegarandeerd ook weer terugdraaien. Was natuurlijk gewoon een praatje ter ontmoediging van stemmen op de in de peingen als een komeet gaande SP die het hem momenteel dun door de broek doet lopen.

7 gedachten over “Mark Rutte (VVD) probeert over zijn (nabije?) politieke graf heen te regeren”

 1. Hele grote onzin.
  Een goede wetgeving is duidelijk en transparant.
  Als dit een wet wordt waar zoveel werk aa is om het terug te draaien, dan is het broddelwerk.
  Zou wel passen bij dit kabinet.
  Rutte waant zich momenteel koning.
  Binnenkort dakloze.

 2. Ach, hij kan ook nog best wel eens gelijk krijgen, vrees ik, hoe tragisch dat ook moge zijn. Dit kabinet hanteert een “politiek van de verschroeide aarde”, zie het voorbeeld van de ontmanteling van het PGB. Die kun je wel terugdraaien, maar als er lang genoeg overheen gaat, wordt het niet een terugdraaien van een ontwikkeling, maar het van de grond af weer opnieuw moeten opbouwen. En dat is in principe wel mogelijk, daaraan zal zich een volgend kabinet dan toch uit praktische overwegingen wellicht niet wagen.

 3. Eh volgens mij moet het nog door de Tweede Kamer goedgekeurd, niet dat dat veel zegt. Maar daarna komt er een horde, de Eerste Kamer, die al meer gezond verstand heeft getoond dan de Tweede Kamer en dit achterlijke kabinet bij elkaar.
  Moet nog zien dat het er door komt.

 4. …maar ondanks dat “meer” aan gezond verstand van de Eerste Kamer wordt er toch verdacht weinig echt tegengehouden door die club, lijkt me… Wat verbaal wapengekletter en “kijk ons nou opstandig zijn”, maar dan toch meestal verdacht snel weer terug tot de orde van de dag…

 5. Laten we hopen dat deze figuur snel van het pluche losgeweekt wordt.
  Kan hij een baantje zoeken.
  Hoewel, werken naar vermogen?
  Persoonlijk vrees ik dat hij dan niet meer aan het werk komt.

Reacties zijn gesloten.