Mark Rutte: ‘Paars is heel ver weg’, welnu: vette pech

‘Paars is heel ver weg’ laat Mark Rutte ons weten, en hij heeft de voorkeur voor regeren met het CDA. De PvdA is alleen maar verder weg bewogen van de VVD, volgens hem, sinds het mislukte Paars-Groenoverleg bij de vorige verkiezingen (omdat hij zelf per se Bruin I wou vormen). Wat voor coalitie hem dan wel voor ogen staat is me niet duidelijk.

Bruin II gaat uiteraard niet lukken, misschien denkt hij aan VVD-CDA-D66-PvdA, maar waarom hij denkt dat de PvdA met drie rechtse partijen in een coalitie zou willen gaan zitten als ze volgens hem alleen maar linkser zijn geworden is me niet duidelijk. Ik hoop dat de PvdA in elk geval ook niet zo stom is om dat te doen. Ik denk dat zowel links als rechts knarsetandend in een paarsachtig kabinet plaats zullen moeten gaan nemen.

6 gedachten over “Mark Rutte: ‘Paars is heel ver weg’, welnu: vette pech”

  1. Denk dat Rutte gewoon voor een nieuw minderheids vehikel zal wil gaan, is ze eigenlijk best goed bevallen

  2. Die zitten er volgens mij de hele dag al mee te spelen… “met PVV, zonder PVV, met CDA, zonder CDA, SP verplicht, SP uitgesloten, PvdA verplicht, PvdA uitgesloten, met meerderheid in 1e Kamer, zonder meerderheid, maximaal 3, 4 of 5 partijen, minimaal 76, 78, 80 zetels, peling zus, peiling zo”… ik zie het zó voor me. :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.