Mark Rutte wil geen links blok

Mark Rutte zal een ‘links blok’ niet aan een meerderheid helpen, zo heeft hij laten weten aan het internationaal toonaangevende blad De Twentsche Courant Tubantia.

Rutte stelde dat SP, PvdA en GroenLinks een blok aan het vormen zijn. “Dat is slecht nieuws voor Nederland”, zei hij. De VVD zal niet meedoen aan een kabinet waar verder deze drie linkse partijen in zitten.

Terwijl GroenLinks tegenwoordig toch zo ongeveer het GroenRechts is dat hijzelf bepleitte, voordat hij in gevecht kwam met de verschrikkelijke Rita Verdonk.

Maar goed Mark, heel veel succes gewenst met je Rechts Blok. Heb je Geert al gebeld, dat je het niet zo bedoeld had, dat je de PVV wou decimeren? Anders zie ik er namelijk niet veel van terecht komen, van dat Bruin II.

Verder had Rutte het nog over de SGP:

Rutte ging ook in op de omstreden uitspraken van SGP-leider Kees van der Staaij over verkrachting en abortus. “Hij probeert zich eruit te redden, maar hij creëert een sfeer die me niet bevalt.”

Gut, ik heb hem toch nooit over onwelgevallige sferen horen spreken als het ging over Polenmeldpunten en dergelijke. Ik wist niet dat onze Mark zo sfeergevoelig was. Ook was de sfeer op die achterbank met Kees werkelijk fan-tás-tisch toen het erom ging de meerderheid van Bruin I te waarborgen.

10 gedachten over “Mark Rutte wil geen links blok”

 1. Dat links blok, mark – dat er gewoon gaat komen! – heeft er TOTAAL geen behoefte aan om elke dag jouw grinnikhoofd aan tafel te zien! Laat staan in de wandelgangen. Zoek een baan in Putten…

 2. Nederland wil geen rechts blok meer. Overal wordt nu met rechts afgerekend. Men wil gewoon links midden. Duurzaam, verstandig en sociaal.

  Ikke ikke kan stikken.

 3. ” De VVD sluit zich niet als enige rechtse partij aan bij een linkse coalitie, verzekerde Rutte. Maar de premier liet ook weten geen enkele partij uit te sluiten na de verkiezingen. ”

  Of te wel:
  In het landsbelang kan er nog van alles gebeuren zolang ik Mark Rutte niet terug hoef naar een blauw stoeltje naast Stef Blok

 4. “Mark Rutte zal een ‘links blok’ niet aan een meerderheid helpen,”

  Dit is geen nieuws hoor, want dit precies deed Mark ook bij de vorige formatie.
  Daarom heeft hij toen Cohen buitengesloten en ging met z’n maatjes Geert en Maxim lekker rabiate Bruine minderheid vormen.

  Doet-ie gewoon opnieuw.
  Niets afgeleerd, Niets voor Nederland willen doen. Alleen de interessen van eigen clubje verdedigen.
  Typisch VVD

  “VVD laat onderknuppel Mark Harbers alvast lonken naar de PVV..”

  Ach, begin maar niet over Harbers en achter de ellebogen enz..

 5. Toch is het grappig te zien hoe Markio Rutte zijn one-liners steeds zelf ontkracht en de kliko ingooit.
  Was het in 2010 nog: Ik wil Minister President van Alle Nederlanders zijn blijkt het nu:
  > Ik wil Minister President zijn van Nederlanders die geen ‘ Socialist ‘ zijn.

 6. Wat Rutte wil is na 12/9 niet belangrijk meer, alleen begrijpt hij dit zelf kennelijk nog niet..

 7. Om niet te vergeten dat een mogelijke Linkse blok maakt kans om de geïnstitutionaliseerde Racisme en Xenofobie, die door VVD, Rutte en Rechts zo geliefd zijn. te doen bestrijden.

  Abominabel, weetjewel.

Reacties zijn gesloten.