Marja van Bijsterveld (CDA) had meer willen genieten van Bruin I

‘Ik had als minister meer willen genieten’, verzucht Marja van Bijsterveld na een kleine twee jaar Bruin I.

 “En die gedoogconstructie? Er wordt in de Kamer elke dag samengewerkt met de PVV. Door alle partijen. Zo werkt het gewoon in de democratie, en terecht. Ik hou er niet van om te zeggen: u stemt wel maar we laten u verder links liggen.”

Nou ik anders wel als het rabiate maniakken als die van de PVV betreft.

 “Met de PVV in een regering was voor mij niet acceptabel. Maar op deze manier hebben we wel laten zien dat de PVV geen deuk in een pakje boter slaat als het erop aankomt.”

Nou, dat deden ze dus wel. Leers moest op sollicitatiegesprek bij Wilders en bij elke minieme afwijking van de PVV-lijn kwam er een evaluatiegesprek waarna hij inbond. Rutte moest zijn bek houden over het Polenmeldpunt. Internationaal heeft de PVV het imago van Nederland dan ook ernstig geschaad, bleek kortgeleden nog. En het tapijt werd onder het hele gedoogwrak vandaan getrokken toen Wilders er geen zin meer in had, waarna Van Bijsterveld ineens gezellig thuis zat te genieten.

Geert Wilders zal men zich herinneren, niet jou, Van Bijsterveld. Maar wel dankzij jouw prachtige CDA. Tot zover deuken in pakjes boter.

Maar daar heeft ze dus allemaal niets van gemerkt en zij zat intussen allemaal plannetjes op haar gezellige kantoortje op het ministerie bij elkaar te lispelen. En Van Bijsterveld probeerde vooral nog wat te genieten.

 

3 gedachten over “Marja van Bijsterveld (CDA) had meer willen genieten van Bruin I”

  1. Mooi voorbeeld voor de “IkkeIkkeiIkke” mentaliteit: ‘Ik had als minister meer willen genieten’ – maakt niet uit of met fascisten of Racisten, als je maar zelf kan genieten terwijl hele bevolkingsgroepen gediscrimineerd worden.

    Wat betekent Integritet?

    Niets, toch – het is gewoon jaknikken tegen de baas en die weet het beter, je hoeft zelf niet na te denken.

  2. Vreemd dat al die plucheplakkers zulke jankers zijn .Ze hebben het voor mekaar tot zelfs na hun 67 jaar .Menige gewone nederlander ligt dan allang aan de geeuwhonger .

Reacties zijn gesloten.