Man kan doodvallen van politieagente en andere verhalen

Onze politie heeft zich altijd al wat anders gedragen dan de doorsneeburger in Nederland. Sommigen zeggen dat dat komt omdat die ‘arme’ mensen alleen maar met nare omstandigheden in aanraking komen. Dat je dan zo wordt. Anderen zeggen dat er bij de politie alleen maar potentiële meppers zitten. Ik weet het niet, maar ik mijd die uniformen als de pest.

Nu waren er agenten die even een broodje moesten scoren. Tja, agenten moeten ook eten hè? Maar naar goed gebruik vonden ook deze agenten dat ze boven de wet staan en parkeerden hun vehikel daar waar een normale burger dat niet mag. Een normale burger zei daar terecht wat van en werd doodgewenst. Gelukkig nog niet doodgeslagen, dat dan weer niet. Heeft hij toch mazzel mee. Het is toch bekend dat politie met zwaailicht rijdt als ze koffie gaan drinken? Of dat ze bijna in een winkel parkeren als ze een broodje willen kopen? Ook daar waar het niet mag. En dan vraagt de politie zich ook nog af waarom ze zo weinig respect krijgt. Nou gewoon omdat je respect moet verdienen. Daarom.

Een ander voorval toont wederom aan dat je niet al te bruin moet worden in Nederland in de zomer. Dan word je tussen alle bleekscheten eruit gepikt en opgepakt, omdat jij als bruin mens overlast zou veroorzaken. Die wittelingen veroorzaken geen overlast, echt niet.

Zo maar even twee berichtjes over de politie. Ik zou zeggen dat het meer is dan een imagoprobleem.

1 gedachte over “Man kan doodvallen van politieagente en andere verhalen”

Reacties zijn gesloten.