Malik Azmani (VVD): politicus zonder grenzen

In een rechtsstaat is het vastzetten van mensen een tamelijk zware maatregel. Het is nogal wat om iemand van zijn of haar bewegingsvrijheid te beroven. Het vindt dan ook slechts plaats als straf, of als voorlopige maatregel omdat de bewegingsvrijheid van de betreffende persoon gevaar of schade aan de maatschappij lijkt te kunnen berokkenen.

Malik Azmani van de VVD vindt echter dat het vastzetten van mensen ook mag dienen om ze eens fijn het land uit te pesten. Hij heeft dit ideetje opgedaan na het lezen van een onderzoek waaruit blijkt dat vreemdelingen eerder de neiging hebben het land te verlaten als ze herhaaldelijk vastgezet worden. En wat doe je dan als zelfbenoemd liberaal, maar in feite eng conservatief-autoritair mannetje, dat perfect past in een niet-liberale maar eng conservatief-autoritaire partij als de VVD? Precies. Vastzetten die lui, gewoon omdat het kan.

Nou ja, het kan eigenlijk niet, omdat zelfs een Fred Teeven niet helemaal wegkomt met het laten overlijden van asielzoekers zoals Dolmatov, die om te beginnen helemaal niet vast had mogen zitten. Zodoende heeft hij waarschijnlijk een paar extra bezoeken aan de tandarts moeten brengen om de door het extreem knarsentanden – dat gepaard ging met het besluit dat vreemdelingen alleen nog maar mogen worden opgepakt bij zicht op terugkeer, en niet als de gemiddelde IND-nazi dat leuk vindt – toegebrachte schade te herstellen.

Niettemin vraag Azmani aan Teeven om bij de uitvoering van deze regels ‘de grenzen op te zoeken’. Het komt een beetje ongelukkig uit, want Teeven is al geruime tijd bezig onder een zo ongeveer epilepsie veroorzakende druk van cognitieve dissonantie te proberen de indruk te wekken dat hij een humaner asielbeleid voert.

Dit was Azmani ook al opgevallen:

 “De laatste tijd ging het vooral over softe maatregelen in het asielbeleid zoals knutselprojectjes voor gedetineerde vreemdelingen”, aldus Azmani.” (nu.nl)

Juist. Ik stel voor dat we Azmani op werkbezoek sturen naar Detentiecentrum Rotterdam, alwaar hij een isoleercel eens gedurende 24 uur van binnen mag bekijken, en waar af en toe een bewaker van de Dienst Terugkeer en Vertrek wat grenzen opzoekt en een knutsel- dan wel verbouwingsprojectje met hem komt doen.

13 gedachten over “Malik Azmani (VVD): politicus zonder grenzen”

 1. Die beerput die VVD heet is onmetelijk diep of was het onpeilbaar.. boeit niet de boodschap is helder. De VVD moet verdwijnen.

 2. @Leon: helaas staat een aanzienlijk deel van de bevolking (iig alle VVD-stemmers plus alle PVV-stemmers) te juichen bij dit soort maatregelen.

 3. @Cornelis: dat is precies het soort tuig dat ik bedoel. Die lui moeten zelf eens een keer gearresteerd worden op hun groezelige vakanties in Thailand of zo.

 4. Mijnheer Azmani begrijpt niet dat de hele exercitie van de afgelopen jaren hetzelfde is waar hij nu naar vraagt.

 5. Helaas zijn echte asielzoekers en valse gevaarlijke criminele asielvragers niet meer zo makkelijk te onderscheiden.
  Tal van oorlogsmisdadigers,criminelen,moordenaars,krijgen asiel door valse paspoort of geboorteplaatsfraude te plegen.
  Sommige asielzoekers,shoppen eerst van land tot land totdat ze voor hen het beste en niet perse veiligste maar rijkste land te kiezen.
  Raar dat een persoon hier komt,maar haar familie gewoon vrij en blij in Libanon woont zonder angst,wat heeft deze asielzoeker dan gedaan daar???en wat was de reden dat ze moest vluchten..daarom is het wel noodzakelijk dat er strenger wordt beoordeeld.

 6. @Angy: ahaaaa, is dat er ook weer zo een van de IND, dat wist ik niet. Net als voorheen Nawijn en nu Fritsma(en niet te vergeten de partner van Teeven), je haalt ze er zo allemaal uit dus.

 7. @Natte Neel: dat is iets anders dan ze allemaal willekeurig in het gevang gooien om ze eens flink te pesten.

 8. @natte neel:
  [Helaas zijn echte asielzoekers en valse gevaarlijke criminele asielvragers niet meer zo makkelijk te onderscheiden.]:

  Dat handjevol mensen dat onterecht een uitkering + toeslagen ontvangt is evenmin gemakkelijk te onderscheiden van de vele onschuldige, goedwillende uitkeringsgerechtigden. Moeten de goeden dan onder de kwaden lijden? Ik vind van niet!

 9. Gewoon een ordinaire fascist in een ordinaire fascistische club die Azmani.
  Waar doet zijn ideetjes eigenlijk op? Nazi-Duitsland?

 10. @ RalphvanderGeest
  voor fascistische ideetjes kun je tegenwoordig prima in eigen land terecht.
  vvd, pvv en pvda grossieren er in.

 11. @Tweetenacteur…ja, en anders wel bij types als Elma Drayer die ieders leven vergalt door hem of haar een etiket op te plakken…
  of bij Bart Schut (waar blijft de aangifte?) die thans bij de Muilkorver Online zit en massamoord aanprijst als ‘oplossing’ voor weet ik wat en anders wel bij SGP-zeikerd Kees van der Staaij met zijn ideetjes over genocide samen met Leon de Winter…

Reacties zijn gesloten.