Maak Wilders niet zwarter dan hij is

Al blondeert Geert Wilders zijn haar nog zo vaak, hij blijft zwart. Zo’n 1654 keer of daaromtrent is op Krapuul het drekzwarte van zijn discours al beredeneerd met steekhoudende argumenten. Zijn vertoog neigt naar fascisme. Discriminatie van niet-Nederlanders is bij hem gemeengoed; zelfs brave, zwaar rooms-katholieke Polen moesten het een tijdlang ontgelden. Voor hem dient artikel 1 van de Grondwet samen met de koran uitgebannen te worden.

Hoewel veel tegen Wilders valt in te brengen, moeten we hem echter niet zwarter maken dan hij is. Zo is hij geen aanstichter van de op een Kristallnacht lijkende rellen in Geldermalsen. Dat is de verantwoordelijkheid van de fascistoïde deelnemers. Weliswaar heeft Wilders opgeroepen tot verzet tegen de komst van asielzoekerscentra (azc’s), maar hij heeft erbij verteld dat dit vreedzaam diende te gebeuren. Net zoals een vakbondsleider mag oproepen tot verzet tegen een sluiting van een bedrijf, mag de geblondeerde Limburger oproepen tot verzet tegen azc’s zolang dit maar geweldloos gebeurt.

Wanneer we Wilders beschuldigen van aanzetten tot gewelddadigheden zijn we als de pot die verwijten maakt aan de ketel. Hem taqiyya (een leugen om de buitenwereld iets wijs te maken) in de schoenen schuiven is vals. We maken dan een grote fout, net zoals degenen die we verfoeien, die bijvoorbeeld onterecht een gezin in Huizen beschuldigden op het punt te staan deel te nemen aan de jihad in Syrië.

Trap niet in de val die Wilders zet. Tenslotte gaat hij tekeer tegen windmolens. De vluchtelingen komen ons land en de rest van Europa in omdat Grieken hen niet kunnen tegenhouden. Je kunt geen stranden van duizenden (onbewoonde) eilandjes effectief met prikkeldraad afgrendelen. Bootjes met vluchtelingen laten zinken zou kunnen, maar dan bestaat de kans dat zelfs Dion Graus, die al niet tegen het doen verdrinken van kittens kan, gaat grienen. Bovendien willen de armlastige Grieken de vluchtelingen ook niet tegenhouden na al wat er aan chantage is gebeurd tegen de Syriza-regering. Op onze Nederlandse grens een muur van prikkeldraad opwerpen, net zoals Viktor Orbán in Hongarije heeft gedaan, is praktisch onmogelijk vanwege het onvergelijkbaar drukke grensverkeer. Als Wilders zich lekker voelt in een don Quichotrol, laat hem toch lekker doen. Onze opdracht is aan de verblinden te laten zien dat Wilders tegen windmolens strijdt.

1 gedachte over “Maak Wilders niet zwarter dan hij is”

  1. Pingback: De vrijheid van meningsuiting is een vrijbrief voor haat geworden | Krapuul

Reacties zijn gesloten.