Links verstevigt greep op Labour

De linkervleugel van Labour heeft bij verkiezingen drie van de vier openstaande zetels in het National Executive Committee (NEC) weten te veroveren. De vierde zetel viel automatisch toe aan een vakbondsvertegenwoordiger. Het NEC functioneert in de praktijk als het bestuur van de partij.

Voor de linkervleugel van de partij – en met name voor partijleider Jeremy Corbyn – is dit een flinke opsteker. Corbyn beschikt nu binnen het 39 leden tellende NEC over een meerderheid. In het verleden, toen het NEC nog in handen was van de Blairites, heeft het comité  geprobeerd Corbyn te wippen als partijleider. Na Corbyn’s verrassende comeback tijdens de parlementsverkiezingen vorig jaar heeft de linkervleugel haar positie binnen het NEC weten te versterken.

Uiteraard sloegen na bekend worden van het nieuws alle stoppen bij de Tories meteen door:

Ter verduidelijking van deze tweet: Carillion is een met veel opdrachten begunstigd bouw”bedrijf” dat steevast aanbestedingen krijgt in de geprivatiseerde sector, en dat is leeggegeten door van deze overheidssubsidie profiterende Tories en Blairites. Het is nu failliet en raad wie de klappen krijgen. Hier meer.

Bron: The Independent