Lijst zorgvuldig geselecteerde uitverkoren strijders tegen Europa en islam bekend

Na alle commotie rond de PVV is de stemming weer gedaald tot het algemene Nederlandse peil. Na tien jaar is er niets veranderd en het succes van Wilders is de schuld van links en de media. Dat klopt in zoverre dat de politiek nooit een politiek antwoord had of gaf op de uitspraken van Wilders. Verontwaardigd zijn en verder negeren was het devies, en uit angst voor toekomstig verlies van electoraat instemmen met volstrekt idiote en criminele maatregelen, zoals de strafbaarstelling van illegaliteit. De mainstream media, altijd op zoek naar sensationele nieuwtjes, heeft ondertussen middels miljoenen artikelen Wilders steeds meer podium geboden dan de hele politieke klasse èn culturele sector van de afgelopen tien jaar bij elkaar. Het gaat al lang niet meer om de inhoud, maar om de waarheid van Wilders en zijn aanhangers en de dagelijkse riedels. Volgens Van Ojik (GroenLinks) en Pechtold (D66) moet je het debat met Wilders niet uit de weg gaan. Het lijkt me lastig discussiëren met iemand die van zichzelf gelooft de waarheid te spreken en vooral ruzie zoekt.

Gisteren presenteerde Wilders de lijst van kandidaten voor de verkiezingen van het Europarlement. Eerder werd bekend dat de theoloog Lucas Hartong, die bekendheid kreeg nadat hij had beweerd dat zijn ouders tegens de Duitsers hadden gevochten — zijn vader was vijf jaar bij het uitbreken van de oorlog — de rol van fractievoorzitter van Laurence Stassen heeft overgenomen. Hij is echter niet beschikbaar voor een tweede termijn. Naast Stassen en Lucassen verdwijnt ook de psycholoog Patricia van der Kammen, naast de onbekendste Europarlementariër ook Statenlid voor de PVV in Noord-Brabant, dit keer uit gezondheidsoverwegingen. Haar belangrijkste bijdrage in het EP was overal tegen zijn. Zij nam twee jaar geleden de plaats in van Barry Madlener die door Wilders voor de Tweede Kamer naar Den Haag was gehaald.

In januari schreeuwde de PVV nog dat men korte metten zou maken met dubbelmandaten. De gepresenteerde lijst geeft een heel andere indruk. Lijsttrekker is Marcel de Graaff, ook theoloog en de huidige fractievoorzitter van de PVV in de Eerste Kamer, en waarschijnlijk Wilders fanatiekste moslimhater. Hij heeft er immers voor gestudeerd, zo denken de mensen. De Graaff kwam vorig jaar nog in het nieuws omdat hij het betreurde geen AK47 te hebben gezien in de Vluchtkerk. Tweede op de lijst is de vrijwel onbekende Vicky Maeijer, beleidsmedewerker van de Tweede Kamerfractie en statenlid in Zuid-Holland. Maeijer is typisch voor veel PVV’ers. Haar hele loopbaan bestaat uit werken voor de PVV als fractiemedewerker in Den Haag of ergens in het land en als gekozen volksvertegenwoordiger. Cliëntelisme lijkt er onschuldig bij. Buiten dat ze op een (loon)lijst van Wilders staat en zij onvoorwaardelijk achter hem staat is er weinig over te vertellen.

Derde op de lijst is Olaf Stuger, voormalig lid van achtereenvolgend d66, VVD, tweede kamerlid voor de LPF vanaf 2002 en lijsttrekker voor de Lijst Pim Fortuyn in 2006. Stuger is ook het brein achter de Bond voor Belastingbetalers en heeft met vrienden een lobbykantoor in Den Haag en Brussel, dat organisaties en bedrijven ‘adviseert en ondersteunt bij het behartigen van hun politieke en maatschappelijke belangen’. Een echte volksvertegenwoordiger dus. In zijn LPF-tijd diende hij samen met Joost Eerdmans een initiatiefvoorstel in voor minimumstraffen en was een groot pleitbezorger voor levenslange straffen voor kindermisbruikers. Prima onderwerpen om als lobbyist voor bijvoorbeeld kernenergie overal langs te glippen.

De meest opmerkelijke kandidaat is natuurlijk de 72-jarige pensionado en top-islamofoob Hans Jansen — niet te verwarren met de theoloog Hans Jansen. Jansen was voorheen arabist en is sinds 9/11 te huur als communistenjager en polemist. Hij was ‘onafhankelijke getuige-deskundige’ voor Wilders in zijn strafproces in 2011 en schrijft sinds een paar maanden voor het digitale schoolplein voor gemakkelijk ophitsbare jonge jongens, GeenStijl. Hij is ook bekend van de televisie, waar hij graag zijn afkeer van de islam en dus moslims en ‘het gelijk van Wilders’ met ons wil delen. Jansen is ook lid van de illustere International Free Press Society, niet te verwarren met de International Free Press Association. Via dat netwerk kreeg hij uitnodigingen om te spreken op obscure bijeenkomsten zoals in 2008 voor het Middle East Forum van Daniel Pipes in Rome, waar de particuliere Nieuwe Europese Universiteit van Rome van de Legionairs van Christus een bijeenkomst had belegd over de toekomst van Europa. Legionairs van Christus een ultraconservatieve en vermogende priestercongregatie opgericht door de door het Vaticaan voor kindermisbruik en oplichting veroordeelde Mexicaan Marcial Maciel. Allemaal goede bedoelingen en uitstekende referenties, dus ik noem ze maar even.

Op plaats vijf staat de huidige Europarlementariër Auke Zijlstra. Zijlstra begon zijn loopbaan als ICT’er bij British American Tabacco en was tot 2010 ambtenaar op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij had Daniël van der Stoep opgevolgd nadat die uit de fractie was gestapt na een dronkemansrit met veroordeling gevolgd door een bij de EU gedeclareerde afkickcursus. Daarvoor was Zijlstra in dienst als fractiemedewerker van de PVV-fractie in het Europarlement. Net als Van der Kammen is van Zijlstra buiten het Europarlement weinig bekend, behalve dat hij wel eens schrijft voor De Dagelijkse Standaard, een bij de PVV aanhang populair forum en voor hun volksvertegenwoordigers het enige medium waar ze hun ei echt kwijt kunnen.

De rest van de lijst bestaat met uitzondering van nummer tien, lijstduwer Geert Wilders, uit personen die wel eens van de wagen vallen. Op de zesde plaats staat André Elissen die na de verkiezingen van 2012 zijn kamerzetel had verloren. Elissen is geboren Duitser, was al op zijn 17e politieagent, bleef dat 32 jaar en is tegenwoordig te huur als consultant op het gebied van drugsbestrijding.  Hij strijdt al jaren tegen de onderdrukking van ondernemers en automobilisten. Zevende op de lijst Ino van den Besselaar. Hij kreeg een kamerzetel in 2010 nadat James Sharpe door de mand was gevallen. Van den Besselaar was enige tijd ambtenaar voor sociale zaken en sloot zijn professionele carrière af als secretaris arbeidsverhoudingen voor Bouwend Nederland. Hij is vooral bekend als de initiatiefnemer van het Meldpunt Midden- en Oost-Europeanen.

Achtste op de lijst is Ton van Kesteren, statenlid voor de PVV in Groningen en net geen kamerlid in 2012. Ook van Kesteren is buiten Groningen weinig bekend, behalve dat hij op Twitter vaak van zich laat horen in zijn strijd tegen links en de milieubeweging. Er is geen CV van de man te vinden, maar het schijnt dat hij kinderen met gedragsproblemen begeleidt. Op de negende plaats staat Willie Dille die ook haar zetel verloor na de laatste kamerverkiezingen. Daarvoor was ze raadslid voor de PVV in Den Haag wat ze nu weer is. Dille is net als Van Kesteren vooral bekend van Twitter, waar ze pleit voor meer zorg en minder islamisering. Ze werd in 2010 door Metronieuws gekozen tot onopvallendste kamerlid en was daarvoor 25 jaar werkzaam in de gehandicaptenzorg.

Op de laatste plaats staat de lijstduwer Geert Wilders, de koning van de self-fulfilling prophecy in Nederland. Trots presenteerde hij in het bijzijn van Fleur Agema gisteren zijn lijst. “Kanjers!” twitterde hij. Inderdaad, kanjers. Zes van de tien hebben al een betaalde functie bij of via de PVV, sommigen waren zonder de PVV nu nog steeds niemand en van de meesten hebben de meeste Nederlanders nog nooit gehoord. Dat maakt voor het electoraat dat de waarheidsprekende Wilders trouw blijft niets uit, want ze stemmen toch alleen op hem. Het wordt vast lachen in het Europarlement, waar Nederland straks nog minder wordt vertegenwoordigd en steeds meer richting Jobbik en Gouden Dageraad opschuift. Ik zou vooral Hans Jansen in de gaten houden. Die maakt als geoefend islamofoob straks het meeste kans zijn immuniteit te verliezen. In het Europese parlement hebben ze het niet zo op figuren die met hetze zichzelf groot willen maken.

4 gedachten over “Lijst zorgvuldig geselecteerde uitverkoren strijders tegen Europa en islam bekend”

  1. De arabist Hans Jansen is als moslimfundamentalisten en moslimterroristen een kei in het letterlijk lezen en vertalen van de Koran. En als zij schiet hij -en met hem Bosma, Wilders en al hun napraters- bij het begrijpen van die oude Koran dus gruwelijk mis!

  2. Top-islamofoob in het geval van Jansen moet eerder Top-Xenofoob gelezen worden uit de cohorte van talloze Xenofoben die Nederland rijk is, waar ze tevens overal coquetteren dat ze ergens mee “deskundigen” zijn.

    Jahoor, deskundig xenofoob.
    Alle xenofoben meteen onder de vlag van PVV – Pechtold komt uw soort redden!

  3. Ik heb wat voormalig studenten van hem onder mijn kennissen en allemaal zijn het eens over zijn extreem lage niveau en gebrek aan echte kennis .. wat ik me afvraag is wie bij de Universiteit van Leiden lieden als Jansen en Jami heeft binnengehaald …

Reacties zijn gesloten.