Liesbeth Spies past haar principes even aan

Kandidate voor het CDA-lijsttrekkerschap Liesbeth Spies meldt fier dat ze het boerkaverbod niet langer zal verdedigen:

Ze wijst erop dat een Kamermeerderheid al tegen het verbod op de dubbele nationaliteit is. “Als dat met het boerkaverbod ook gebeurt, zal ik daar geen traan om laten.”

In januari noemde ze het verbod nog van ‘onvoorstelbaar groot belang’. Nu zegt ze dat ze eigenlijk nooit enthousiast was.

Nee, maar laten we vooral dat eerste niet vergeten, dat ze gewoon heeft staan zeggen dat het boerkaverbod van groot belang was.

“In de politiek moet je soms geweld doen aan je eigen standpunten omdat er dan andere zaken tegenover staan. Je hoofd zegt ja, maar je hart gaat niet vanzelf mee.”

Oh, is dat zo? Je had ook tegen Verhagen kunnen zeggen “zak een eind in de stront met je pisvlekkenkabinet, hiervoor ben ik niet de politiek in gegaan”, of je had je lidmaatschap van het CDA om te beginnen al kunnen opzeggen na dat befaamde congres, toen besloten werd met een tuigpartij als de PVV in zee te gaan, in plaats van achter de saluerende Camiel Eurlings aan te marcheren. Alternatieven die, ik noem maar iemand, een Albert Speer tijdens zijn proces ongetwijfeld ook voorgelegd zullen zijn.

Het betreft hier immers niet slechts wat futiele details in de wetgeving; het verbieden van dubbele paspoorten en het uitvaardigen van kledingvoorschriften zijn zaken die raken aan zeer fundamentele burgerrechten, en die levert het CDA wel zolang even in als ze dat opportuun lijkt.

Dát is het CDA, dát is Liesbeth Spies. Liesbeth Spies gaat paspoorten afpakken en boerka’s verbieden als dat toevallig zo uitkomt. En ze levert daar desgewenst ook nog even wat morele rechtvaardigingen bij. Gewoon omdat het kan.

10 gedachten over “Liesbeth Spies past haar principes even aan”

 1. hahahahaha wat een briljante boosheid. Literair hoogstandje wat mij betreft, het woord pisvlekkenkabinet houden we erin.

 2. Mevrouw Spies steekt haar principes in d’r ‘radicale midden’….

  En nu maar hopen dat deze ‘Huichel-Club-met-Bijbel-in-de-hand’ hard afgestraft gaat worden in September!!! Griezels…

 3. En wat zegt Annie Schreijer-Pierik, (werd in 1998 met voorkeursstemmen Tweede Kamerlid voor het CDA en bleef dat tot 2010.) over Spies: ze is INTEGER

  ‘De enige vrouwelijke CDA’er waarvan ik denk dat ze een kans maakt, heeft zich nu ook kandidaat gesteld, daar ben ik heel blij om. Zij tegen Van Haersma Buma, dat wordt een gelijke strijd. Ik zou er geen fles wijn op durven inzetten. Het is een vrouw met veel ervaring, integer en betrouwbaar.’

  Mevr Spies draait graag rond zo blijkt als het haar uitkomt. Maar bij het CDA noemen ze zoiets integer handelen. Iets klopt er toch niet of zeg ik dat te netjes?

  bron:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3249053/2012/05/01/Het-CDA-panel-keurt-Liesbeth-Spies-Nu-wordt-het-een-echte-strijd.dhtml

 4. Tja, alles voor de macht he? Ze zouden hun moeder nog verkopen, allemaal voor het partij- eh lands- eh eigenbelang.
  Ik vind het een grof schandaal dat het CDA zo overtuigd meeliep met de PVVD standpunten aangaande verwerpelijke, mensonterende standpunten, maar ja, moest he, voor de macht.

 5. @6 Idd, dat pluche schijnt erg zachtjes voor het huichelachtige achterwerk te zijn.

  Verhagen en de Jager zien de September-bui al hangen en stellen zich niet verkiesbaar voor het parlement. Nu maar hopen dat ze gelijk krijgen en dat ze op 10 of minder zetels blijven steken. Je moet er toch niet aan denken dat deze farizeeërs-club straks weer handenwrijvend aanschuift bij de formatie.

 6. Spies en Speer. Helaas vielen ze niet eerder onder een verbod op steekwapens.

  Verstand en een hart op de juiste plek zijn kwaliteiten die nog nooit in een functieomschrijving bij het CDA hebben gestaan.

  Op naar de 0 zetels.

Reacties zijn gesloten.