Liesbeth Spies (CDA): degelijk, deskundig, loyaal. Handige ja-knikker zonder fratsen

De opvolgster van Donner gaat niet voor al te veel schokkend vuurwerk zorgen in het gedoogvehikel:

Degelijk. Deskundig. Loyaal. Zo wordt Liesbeth Spies, de nieuwe CDA-minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties doorgaans getypeerd.

De 45-jarige Spies zat van 2002 tot 2010 in de Tweede Kamer en was enkele jaren vicevoorzitter van de fractie.

Op haar curriculum vitae prijkt echter geen waslijst van initiatieven of wetsvoorstellen. Voor het grote publiek viel ze ook niet echt op. (NOS)

Ondertussen veegt PvdA de vloer aan met de gevolgde procedure en de gevolgen ervan: Rutte schijnheilig.

6 gedachten over “Liesbeth Spies (CDA): degelijk, deskundig, loyaal. Handige ja-knikker zonder fratsen”

 1. „Maandenlang was heel Nederland ervan overtuigd dat Donner zou worden voorgedragen. Alleen de premier ontkende in alle toonaarden dat het een gelopen race zou zijn. Sterker nog, er zou een open procedure volgen. Met de benoeming van Donner blijkt dat allemaal schijn te zijn geweest. Het optreden van de premier moet dan ook als schijnheilig gekarakteriseerd worden.”

  Dit is toch de standaard werkwijze van een doorsnee VVD/CDA clubje?
  De kapo’s beslissen altijd in intiem onderling overleg wie de opvolger voor een functie zou zijn en vervolgens geschiedt het. De Pietsjes stemmen trouw toe.

  Ik zit ook bij een vooral door VVD mentaliteit gedomineerd vereniging en het gebeurt telkens weer op bovengenoemde manier.

  Altijd eigen mensen verkiezen en een paar erbij worden vooral voor de kleur opgedragen – maar nooit verkozen. Zo houden we steeds de schijn dat we democratisch zijn.
  De laatste keer heb ik ze betrapt op direct sjoemelen met de “verkiezeingsbiljetjes” want ze moesten toch bepaalde personen laten uitgekozen worden. De dame die dat deed werd automatisch in het bestuur verkozen.
  Lang leve de democratie!

  Waarom moeten we in de kranten lezen over de verkiezingen in Rusland? Kom ff hier om de hoek kijken hoe het aan toe gaat!

 2. Keira Schreef:

  Nou kom maar op met die motie van wantrouwen!

  Bespeur ik hier enig wantrouwen dat dat zal gebeuren Keira?

 3. nexus m. Schreef:

  Dit is toch de standaard werkwijze van een doorsnee VVD/CDA clubje?

  Bekende weg! Foei!
  Je weet dat Gerd Leers bijvoorbeeld een heel ander mens als burgemeester dan als minister is. Daar dient heel Nederland en ver daarbuiten rekening mee te houden!

Reacties zijn gesloten.