Licht gemor vanuit de Eerste Kamer

NRC-Handelsblad signaleert nu enig gemor vanuit de Eerste Kamer, waar Wilders geen onderdanen heeft. Trouw beseft wellicht dat een heuse hoogleraar bestuurskunde die dit constateert ook weer niet zo imposant is dus heeft de naam van de auteur in kleine lettertjes er bij staan.

Het tableau de la troupe.
De SGP heeft adhesie toegezegd aan Bruin I (zullen wel weer een bijbelse smoes hebben), maar daarmee heeft Bruin nog steeds geen meerderheid. De ChristenUnie heeft bij voorbaat “geen gedogen” toegezegd, en NRC-H laat ook weten dat de PvdA, GroenLInks en de PvdD het niet zien zitten Bruin I zijn gang te laten gaan. Van de SP en het uitgetreden Solidara-lid mogen we toch verwachten dat ze Bruin niet steunen. De FNP, die namens de Onafhankelijke Senaatsfractie een restzetel inneemt, laat weten “zeer weinig affectie te hebben met de PVV”. Fries, groen en sociaal is het motto van de partij in het Fries, en zo horen we het graag. (De partij is buiten Friesland nu eenmaal nogal onbekend).

Eeuwig-“pragmatisch” D66 houdt zich op de vlakte. Looks like 2003 all over again.

4 gedachten over “Licht gemor vanuit de Eerste Kamer”

 1. Waarom zou je van de SP voetstoots mogen aannemen dat ze bruin I niet steunen, en van D66 – de eerste partij die openlijk tegengas gaf op de PVV- verwachten dat ze zich wel op de vlakte zullen houden.

  Democraten gaan niet voor a-socialisten. Daar kunnen ze hardnekkig redelijk in zijn.

 2. Van de SP zou het puur opportunisme zijn, niet omdat ik ze zo hoog inschat. Maar als PvdA en GL teuge zijn, kunnen zij niet plotseling voor zijn. D66 heeft nog wel wat goed te maken na 2003 dus.

 3. Tja… Jouke de Vries. Ooit PvdA-voorzitterscandidaat. Geloofde (toen), dat de partij zich verregaand aan het Pim-Fortuin gedachtengoed zou moeten aanpassen. Nu ontwijkt hij ook het principiële debat. Hoopt dat de Eerste Kamer de kastanjes wel voor hem uit het vuur zal halen. Of dat de lucht naar beneden zal vallen, zodat we allemaal een blauwe hoed hebben. Of dat het CDA-congres van dit najaar plots verlicht zal worden door de Heilige Geest, met vurige tongen, en Maxime die in Maxima transsubstantieert.
  Dan hebben de pro-Wilders reageerders bij Trouw niet helemaal ongelijk, als ze betogen dat dergelijke verwende Leidse hoogleraren aan het luchtfietsen zijn.
  Nee, we moeten voor maart 2011 de provincies in en Wilders’ kandidaten het vuur aan de schenen leggen. Zodat er een EK komt die een lange neus trekt naar Wilders en zijn bondgenoten.

 4. “De SGP heeft adhesie toegezegd aan Bruin I (zullen wel weer een bijbelse smoes hebben),..”

  Op welke pagina van de Bijbel pronkt hun god Mammon?

Reacties zijn gesloten.