Leidse PvdA-bijeenkomst over het “fatsoenlijk” opleggen van nog meer dwangarbeid

De bijeenkomst van de Leidse PvdA op 8 januari over het wetsvoorstel van PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma liet in een notendop zien hoe regentesk, bevoogdend en zelfs regelrecht neerbuigend flink wat sociaal-democraten zich gedragen ten opzichte van bijstandsgerechtigden. Een analyse van een avondje praten over werklozen en het zo “fatsoenlijk” mogelijk door de Tweede Kamer loodsen van nog meer repressieve maatregelen tegen het arbeidsreserveleger. Het wetsvoorstel waarmee Klijnsma de toch al zo afgebrokkelde verzorgingsstaat nog een extra zet richting de afgrond duwt, stuit op forse weerstand aan de onderkant van de samenleving. Dat brengt menig PvdA-er in rep en roer. Als de armen gaan morren, dan zijn sociaal-democraten er van oudsher als de kippen bij om de boel te sussen, de onvrede in te kapselen en de opkomende strijd van onderop zoveel mogelijk te ontmantelen. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

3 gedachten over “Leidse PvdA-bijeenkomst over het “fatsoenlijk” opleggen van nog meer dwangarbeid”

  1. Als er tegenover 700.000 werklozen 100.000 vacatures staan, is er een probleem. Wat te doen met al die werkzoekenden? Geen gezeur, dan creëren we toch werk. Je kunt altijd vloeren dweilen. Telkens net wanneer in een openbare ruimte iemand over een vloer heeft gelopen, kan die opnieuw worden gedweild. Is dat zinvol werk? Ja, volgens de regeringspartijen, want mensen hebben de verplichting bezig te zijn. Ledigheid is des duivels oorkussen of zoiets.

  2. PvdA verliest lokaal veel meer. Regentesk en neoliberaal noemt een zoveelste afsplitsing hun nu eerdere partij voor de arbeiders. Bakra, let je even op? :-]

  3. Ook leuk….. Leidse “Linkse” partijen steunen de bouw van twee parkeergarages midden in de stad in ruil voor een “wat socialer minima -en Bijstand beleid”

Reacties zijn gesloten.