Leiding VVD vindt de D niet passen bij liberalen

uit De Partij gezet
kritisch VV(D) lid

De leiding van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) ook wel Vereniging Voor Dieven of Firma List en Bedrog genoemd heeft moeite met leden en andere onderknuppels die hun mond willen opendoen over de leiding en wat die zoal bedisselen in muf stinkende achterkamertjes, darkrooms en op achterbanken.

Het 108 euro lidmaatschap per jaar betalende klootjesvolk eist (!) dat wat bij andere Nederlandse partijen zoals de PvdA en CDA al jaren is. De partij moet zich democratischer gaan opstellen.

VVD-leden die afgunstig zijn op PvdA en CDA leden. Wie had dat nou ooit gedacht?

Volgens de Godfather van Mark Rutte moeten leden niet zeuren:

VVD-minister Ivo Opstelten (Justitie) vindt het niet nodig om de leden van de partij mee te laten beslissen wanneer de VVD een regeerakkoord sluit. Dat zei hij vrijdag na afloop van de ministerraad.

‘Ik vind dat in onze partij iedereen overal over mag meepraten en een opinie mag hebben, maar de fractie beslist’, aldus Opstelten. ‘De fractie is daarvoor gekozen en verantwoordelijk.’

Holle-woorden-Rutte heeft als VVD-leider veel uit te leggen over leiderschap en principes. Het hoofdbestuur heeft niet alleen de touwtjes in handen van de partij maar ook van trekpop Rutte.

Een week geleden gaf politiek leider Mark Rutte op een spreekbeurt in Zoetermeer aan stomverbaasd te zijn dat JOVD-voorzitter Jarico Vos spreektijd werd onthouden door het hoofdbestuur. ‘Dan krijgt de JOVD vijf minuten van mijn spreektijd,’ zei de minister-president toe. Dat nu wordt niet gepikt door het hoofdbestuur dat afgelopen maandag vergaderde. Zij menen dat zij over de vergaderorde gaan en niet de politiek leider.

De VVD als light-variant van de Chinese Communistische Partij (CCP) Wie had dat nou ooit gedacht?

10 gedachten over “Leiding VVD vindt de D niet passen bij liberalen”

 1. De VVD is niet liberaal. Dat de partij dat van zichzelf zegt, betekent nog niet dat het klopt. Ze is eerder conservatief, vergelijkbaar met de Britse Tories.

  En die beperkte democratie past bij de VVD. Je kiest daarvoor, net zoals je kiest voor een partij met één lid, nl. Wilders.

 2. clearasil joch van de JOVD roept de fracties op in de twee kamers om liberaal te zijn en de liberale principes te verdedigen……………..lachen toch

 3. Valt steeds meer op dat ook in deze partij heel veel vuile was naar boven komt ,maar dat nu ook de democratie het veld heeft geruimd ,ja dat komt hard aan .Gezien de democratie van een vvder alleen gold voor hun gedachte .Maar nu de huilers zich gepakt voelen roeren ze zich .Maar vvdhuilers niet getreurd jullie topelite levert nog niets in .

 4. Frans Verhagen schrijft heerlijk ironisch:

  Wat een heerlijke democratische partij toch, die VVD. Ze willen iets te zeggen krijgen, die nieuw opstandige leden, over de regering waarin hun partijtje stapt. Komen ze nu mee. Heeft u iemand gehoord toen de VVD zijn ziel verkocht aan Wilders om met kortzichtige belangenbehartiging het liberalisme te verkwanselen? Nee? Nou dan.

  En de jongerenafdeling van deze oude heren club, ook altijd kritisch behalve toen Wilders werd omarmd, mag niet spreken. Oudere corpsbal Rutte had hen vijf minuten van zijn eigen tijd gegund maar het mag niet van de top belangenbehartigers.

  Nederlandse democratie. Je krijgt er zo’n warm gevoel van. Vooral in partijen die zich liberaal noemen en neuzelen over vrijzinnigheid is het heerlijk toeven. Zolang je je mond maar houdt.

  (http://www.amerika.nl/cms/news.php)

 5. Maar wat het meest in de kijker loopt is dat al partij bollebozen door ja te knikken en presies in het gareel te lopen zch een leuke positie hebben gecreeerd of in de partij of in brussel of in het bedrijfsleven en niet te vergeten de banken .Zolang ze daar dan ook maar de partij doctrine verder zetten ,horen zien en zwijgen en vooral goed zorgen voor vriendjes en zich zelf natuurlijk

 6. Misschien ben ik te dom, maar ik weet nog steeds niet goed wat liberaal eigenlijk is.
  Zelfs Wikipedia weet het niet echt.
  Als ik daar naar het uitgangspunt van het liberalisme kijk zie ik daar vrij vertaald staan: zoveel mogelijk vrijheid van het individu, zolang dit niet ten koste van anderen gaat.
  Hoe durft de VVD zich dan liberaal te noemen?

 7. @1 @5, Sjaax, heb je groot gelijk – hun “democratie”=mond dicht houden, heb ik meerdere malen in mijn door de VVD luitjes gedomineerde vereniging/werkgroepen kunnen observeren. Al jaren doen ze maar een en zelfde tussen “eigen volk” belangenbehartigers.

  Eerste regel: elke tegen geluid wordt hard onderdrukt
  Tegen geluid bestaat niet en wordt liever ook niet in de protocollen vermeld. Zo, monddood!
  Lang leve de Democratie!

 8. @7 Fox,

  Liberaal is een begrip waar je inderdaad veel kanten mee uit kan. Een belangrijk kenmerk is de nadruk op de marktwerking. Wat de VVD bijvoorbeeld in haar verkiezingsprogramma verkondigde, was een streven voor het behoud van de hypotheekrenteaftrek. Deze subsidie druist in tegen de marktwerking. Zij is echter wel voordelig voor de rijke Nederlanders met kapitale villa’s. De subsidie is behoudzuchtig, in het belang van de gegoeden. IJveren in hun belang is conservatief.

 9. Het is ook vreemd om Jochie Vos van de JOVD te horen kwijlen over het leenstelsel dat dat liberaal is omdat je dan als jeugdige zelf kunt kiezen voor je toekomst en zelf de verantwoordelijkheid kan nemen om vervolgens de angst uit te spreken dat wel zijn oma en zijn moeder goede zorg krijgt maar het voor hem als jongere ongewis blijft of de zorg nog wel betaalbaar blijft. daar is niks liberaal aan in de zin zoals VV(D) en JOVD denken over liberaal zijn.

Reacties zijn gesloten.