Leers was speeltje voor Wilders, Verhagen en Rutte

De ooit zo machtige power-burgemeester met slechts een financieel “belangenverstrengeling” vlekje ergens in Bulgarije bleek als minister niet meer te zijn dan een stuk speelgoed wat naar believen geschopt en geslagen kon worden door drie pestkoppen die het kabinetje in elkaar hadden geflanst.

Niet alleen Wilders oefende druk uit, volgens Leers. ‘Ik kreeg het niet alleen via hem, maar ook via de anderen. Rutte en Verhagen belden mij dan’, zegt hij in het interview. Leers stelt dat premier Mark Rutte (VVD) en vice-premier Maxime Verhagen (CDA) een ander belang dienden. ‘Het coalitiebelang (…). En dat ging niet altijd zonder wrijving’, stelt Leers.

Toch wel grappig: drie Limburgers met verschillende meningen. Kom je niet vaak tegen in de Haagse politiek.

20 gedachten over “Leers was speeltje voor Wilders, Verhagen en Rutte”

 1. Wat zou er nou gebeurd zijn als Leers zijn rug recht had gehouden en hetzelfde had gehandeld als hij had gedaan als burgermeester? Kun je dan een minister ontslaan als kabinet? Waar was hij zo bang voor? (misschien domme vraag, maar ben oprecht nieuwsgierig).

 2. @1 Keira,

  Ik vermoed dat Leers een spelletje Zwarte Pieten aan het spelen is. Het inhumane asielbeleid is niet zijn schuld, maar die van anderen.

  Als hij inderdaad bang was, weten anderen nog meer over hem dan alleen over die Bulgaarse villa. Helemaal vreemd zou dat niet zijn. Limburg lijkt op Italië – in sommige opzichten althans.

 3. @2 Limburg lijkt op Italië – in sommige opzichten althans.
  Je moet me niet zo laten lachen 🙂

 4. uit de oude doos: 29-10-11
  Leers: Wilders maakt de dienst niet uit

  Als PVV-leider Geert Wilders zou mogen dicteren wanneer hij wel en niet zijn discretionaire bevoegdheid mag gebruiken, zou minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) opstappen. “Dan ben ik geen knip voor de neus waard en moet ik morgen opstappen”, sprak Leers vooraf aan het CDA-congres in Utrecht.

  De oppositie doet al dagenlang de suggestie dat Leers als een marionet van PVV fungeert met de afwijzing van de aanvraag van een verblijfsvergunning, van de 18-jarige Mauro Manuel. Leers vindt dit een “schandelijke” beschuldiging.

 5. @3 Je kunt er inderdaad wel beter eten dan in de rest van Nederland, in zoverre lijkt het ook op Italië 🙂

 6. Ben die Limburgers met hun fascistische ideologie en het PVV programma, vergelijkbaar met Mein Kampf helemaal zat. Ze passen zich maar aan aan de Hollanders en anders deporteren we ze met miljoenen…

 7. Hij wist toch waar hij aan begon.
  Nu niet met allerlei excuses komen.
  Leers is als mens door de mand gevallen.
  En daar is wat mij betreft niets meer aan te veranderen.
  Als je beleid hebt uitgevoerd sta er dan ook voor.
  En niet achteraf de slachtofferrol spelen.

  @7
  Aanpassen zal ik nooit doen.
  U moet mij maar nemen zoals ik ben ( Limburger ).

 8. Om de drommel niet nemen zoals je bent (Limburger).
  Waarom durven wij niet te zeggen dat Limburgers zich aan ons moeten aanpassen, omdat onze (Hollandsche)
  normen en waarden nu eenmaal van een hoger, beter, prettiger en humaner beschavingsniveau zijn?
  We moeten leren intolerant te zijn tegen de intoleranten. We moeten haat en geweld van terroristen beantwoorden
  met uitsluiting en intolerantie en laten zien wie de baas is in Nederland. Ik lust ze rauw!

 9. GEWIST IVM REGELS

  Het was weliswaar een parafrase van een uitspraak van Wilders, maar dat willen wij dus juist niet hè. [Laurent]

 10. Toespraak minister Leers bij bijeenkomst Hongaarse ambassade op 27 juni 2011:

  [ Ik denk bijvoorbeeld aan het intrekken van tijdelijke verblijfsvergunningen wanneer een migrant niet voldoet aan de inburgeringsvoorwaarden die in die lidstaat gelden. De huidige nationale en Europese wetgeving geeft nu wat mij betreft onvoldoende ruimte om deze ambitie ten volle te kunnen realiseren. Voor zover mijn ambities wijziging van nationale wetgeving vergen, heb ik dat al in gang gezet. Ik zoek hierbij nadrukkelijk de grenzen op van wat binnen de huidige Europese regelgeving al mogelijk is.]

  en nog heel veel méér.

  http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/bzk/documenten-en-publicaties/toespraken/2011/06/29/toespraak-minister-leers-bij-bijeenkomst-hongaarse-ambassade.html

 11. @10: Grutte Pier

  Ik heb hier niets te vertellen, maar jouw opmerkingen kunnen wat mij betreft echt niet.

 12. @Grutte Pier: wil jij even in gedachten houden dat slechts 25% van de Limburgers op de PVV stemde bij de voorlaatste verkiezingen, en dus 75% NIET?

 13. 13 – Laurent
  Wil Wilders er even rekening mee houden dat wat hij beweert over moslims maar slechts van toepassing is op maar een percentage tov de criminele klootzakken waarmee hij zichzelf omringt in de 2e kamer…

 14. Hè, de huisregels hier zijn nog strenger dan die van ‘D66’ rechters 😛
  Mijn nederige excuses voor de overtreding…

 15. @14:

  Wilt gij niet dat hij niet schiet, schiet dan ook een ander niet.

  Kerstspreuk, maar hij klopt niet he-le-maal geloof ik.

 16. @14; juist, daar heb je helemaal gelijk in. Maar wij hebben op deze site een regel dat fysiek ongemak anderen niet toegewenst mag worden. Daarin verschillen wij in grote mate van diverse sites die druk door PVV-ers bezocht worden, bijvoorbeeld. Ook al wil men op internet graag vertellen dat wij gewelddadige gekken zijn.

  @16 En daarom moet jij dus ook niet Limburgers onder één vlag rangschikken. Simpel, toch?

Reacties zijn gesloten.