Laten we waakzaam blijven voor de gewenning aan het abnormale

Een open brief van bezorgde burgers tegen de groeiende onverdraagzaamheid.

De politie van Zeebrugge markeert vluchtelingen met inkt. De West-Vlaamse gouverneur vraagt om geen eten uit te delen. Vluchtelingen die zich in Zweden aanmelden mogen niet meer dan 900 euro bijhouden. In Denemarken moeten ze kostbare bezittingen afgeven. De beelden van de transporttreinen uit Hongarije en Servië zijn intussen alom gekend en sinds enkele weken zijn er meer vrouwen en kinderen die vluchten dan mannen.

Op die grond groeit extreemrechts (nog) meer, ook in ons land. De organisaties Voorpost en Pegida wisselen elkaar af in het organiseren van manifestaties tegen de komst van asielzoekers. Waar ze zich in andere tijden graag van elkaar onderscheiden hebben ze nu een gedeelde strijd: openlijk haat verkondigen tegen vluchtelingen. Deze zondag (21 febr) marcheert Voorpost door Gent onder de boodschap: ‘Terrorisme moe, deuren toe’. Dat de leider van Voorpost eerder al een correctionele veroordeling opliep voor het aanzetten tot haat, geweld en discriminatie lijkt hun acties niet te temperen.

Ook Pegida die afdelingen heeft in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland is actiever dan ooit. De Duitse woordvoerster van de organisatie Tatjana Festerling, vindt het openlijk een goed idee dat de politie wapens gebruikt bij vluchtelingen die illegaal de grens oversteken.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

1 gedachte over “Laten we waakzaam blijven voor de gewenning aan het abnormale”

  1. Pingback: Pleidooi voor respect voor mensen en hun rechten | Krapuul

Reacties zijn gesloten.