Laflinks keert zich tegen socialistische presidentskandidaat Frankrijk

Benoit_Hamon_meeting_Saint-Denis_-_face_(cropped)
Benoît Hamon Illustratie: Wikipedia

Diverse leden van de Franse “Socialistische” Partij (PS) hebben zich tegen de eigen presidentskandidaat, Benoit Hamon,  gekeerd.  Ze vinden Hamon te links en dreigen hun steun in te trekken.

Hamon veroverde de kandidatuur met een programma waarvan o.a. een universeel basisinkomen, de legalisatie van cannabis en het kwijtschelden van de Griekse schulden deel uitmaken. Volgens de critici is dat wereldvreemd en moet Hamon teruggrijpen op het programma van Hollande, dat ze in alle ernst als ‘vooruitgang’ betitelen.

De Fransen lijken anders te denken over die ‘vooruitgang’. Hollande is de minst populaire president ooit en de PS staat in de peilingen op een historisch dieptepunt. Hanon heeft dan ook weinig kans de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in maart te halen. De fascistische kandidate Marine Le Pen gaat aan de leiding in de peilingen, gevolgd door de knetterrechtse Fillon en de centristische Macron. In de tweede ronde lijkt Le Pen op haar beurt weinig kans te maken tegen hetzij Fillon hetzij Macron.

Bron: Reuters