Lafaards van Groen Links distantiëren zich van Anne Fleur

In een zelden vertoond staaltje politieke lafheid heeft het partijbestuur van Groen Links afstand genomen van partij-activiste Anne Fleur Dekker. Dekker moest vorige week onderduiken nadat ze werd bedreigd door de aanhang van Wilders en Baudet.  Aanleiding tot de bedreigingen waren enkele door extreemrechtse haathoaxers bewust uit hun verband gerukte tweets.

Je zou denken dat een op papier linkse partij als Groen Links zich vierkant achter een door fascisten bedreigde partij-activiste op zou stellen, maar dat bleek teveel gevraagd. De Gooi- en Eemlander meldde vandaag dat het partijbestuur zo ongeveer over de eigen benen struikelde in de haast zich te distantiëren van Dekker. Volgens een woordvoerder van de partij behoort het bestrijden van extreem-rechts niet tot de doelen van Groen Links:

Het landelijk bureau van GroenLinks neemt afstand van de omstreden tweets van Hilversumse activiste Anne Fleur Dekker.
“De inhoud is verwerpelijk. Het zijn onhandige tweets, hoewel ze wel uit hun verband zijn gerukt”, zegt woordvoerster Lotte Jeursen….
Volgens Dekker is het nu het moment extreem-rechts te bestrijden. “Dat doe ik misschien heftiger dan mensen gewend zijn.”De sinds anderhalve week ondergedoken Hilversumse is niet van plan haar toon te matigen. “Maar wij steunen haar niet in deze missie”, benadrukt Jeursen. “Anne Fleur twittert op persoonlijke titel. Ze is natuurlijk vrij om te zeggen wat ze wil.”

Uiteraard leidde deze opmerkelijke stellingname tot woedende reacties op Twitter:

Ook binnen GL zélf was niet iedereen even gelukkig met het standpunt van het partijbestuur:


Inmiddels heeft het partijbestuur tegenover het conservatieve blog Jalta verklaard dat – houd je vast – het allemaal de schuld is van de pers. Woordvoerster Lotte Jeursen zou verkeerd geciteerd zijn door de Gooi- en Eemlander. De partij staat nu weer nog steeds achter Anne Fleur Dekker.

1 gedachte over “Lafaards van Groen Links distantiëren zich van Anne Fleur”

  1. Pingback: Anne Fleur Dekker verlaat Groen Links | Krapuul

Reacties zijn gesloten.