Labour loopt uit op Conservatieven

Volgens de laatste peiling van Survation heeft Labour inmiddels een flinke voorsprong op de Conservatieven. Labour zou kunnen rekenen op 45% van de stemmen, de Tories op 37%. Enig wantrouwen tegen peilingen is natuurlijk gewettigd, maar Survation heeft een streepje voor op anderen. Het bureau voorspelde als enige dat Labour bij de meest recente verkiezingen voor het Lagerhuis flinke winst zou boeken, een voorspelling die juist bleek te zijn.

Peiling (tussen haakjes de winst of het verlies t.o.v. de voorlaatste peiling):

Labour: 45% (+1)

Conservatieven: 37% (-1)

Liberaal-Democraten: 6% (-1)

UKIP: 4%

Scottish National Party: 3%

Groenen: 1%

Met 45% van de stemmen is de vorming van een meerderheidskabinet mogelijk, Labour heeft geen andere partijen meer nodig.

De rechtervleugel van Labour is de laatste tijd om voor de hand liggende redenen wat stilletjes, maar gisteren verbrak Roy Hattersley het zwijgen. Omdat rechtstreekse aanvallen op Corbyn een averechts effect hebben, probeerde Hattersley diens positie te ondermijnen door de aanval te openen op Momentum, een grassroots organisatie die veel heeft bijgedragen aan de wederopstanding van Labour. Allemaal communisten volgens Hattersley, die op zijn oude dag blijkbaar begint te lijden aan achtervolgingswaan. De beste reactie op Hatterley’s reactionaire geleuter kwam van Owen Jones:


Bron: Survation