Laatste manifestaties van verzet tegen Loi travail voor de vakantie

Vijf juli 2016, het loopt tegen de vakantie wat ook inhoudt dat de revolutie met verlof gaat – zo ging het in 1968 tenslotte ook.
Bij de tweede lezing van de “Loi travail” heeft premier Valls opnieuw gedreigd buiten het parlement om de wet door te drukken op de dubieuze grond van art. 49.3 van de Grondwet. Ook vanuit de eigen partij klonk hier gemor over en de oproep af te treden, maar dankzij het presidentiële systeem dat is ingesteld na de feitelijke staatsgreep van 1958 kan alleen de president kabinet en premier wegsturen. Hollande en Valls zijn uiteraard merkbaar bang voor de tegenstand in eigen partij, die toch echt nog steeds “socialistisch” heet.
Juist doordat er minder mensen op de been waren voor deze mobilisatiedag (landelijk bekeken zo’n tweehonderdduizend) wordt goed merkbaar hoe het regime-Hollande een politiestaat gemaakt heeft van Frankrijk: volgens sommige berichtgevers was er meer politie dan er demonstranten waren, zelfs of juist in Parijs. Opnieuw werd de demonstratie in Parijs “geketeld” waarbij mensen uren vast werden gezet binnen de omsingeling, velen bij voorbaat gefouilleerd werden, het maken van foto’s of filmen bij intimidatie “verboden” en er werd gemept. Van traangas en peperspray tot nu toe geen melding.

“Links stemt niet meer op de PS” is een veel meegedragen leuze. Maar links van de PS is sterk versnipperd, dus ook al valt die PS dus beslist niet meer onder “links” te classificeren, een organisatorisch alternatief is er niet. Maar wat niet is kan nog komen.

Wat beelden, van twitter geplukt: