Kunduz-akkoord: Flexwerkers zijn niet volwaardig

Per 1 januari 2013 wil minister Kamp van Sociale Zaken de Ziektewet moderniseren. Alleen zieke werknemers met een vast contract houden recht op twee jaar loondoorbetaling.

De plannen stonden in het regeer- en gedoogakkoord van het kabinet-Rutte. In het voorjaar is het geruisloos overgenomen in het Kunduz-akkoord. De kritiek op dat akkoord gaat voornamelijk over de reiskostenvergoeding en het ontslagrecht. Maar binnenkort worden mensen gestraft omdat ze ziek zijn. Dat druist in tegen welk rechtvaardigheidsbeginsel dan ook.

bron: Volkskrant / Nanda Troost / Ziekengeld bij flexbaan stopt na drie maanden

Om het niet te vergeten:
Op Prinsjesdag 18 sept 2012 presenteerde demissionair minister Jan Kees de Jager doodleuk een begroting waarin 12 miljard euro aan bezuinigingen (lees lastenverzwaringen) staan ingetekend. o.a ook de besparing op flexwerkers dankzij de handtekeningen onder het Kunduz-akkoord van:

VVD Mark Rutte
CDA Sybrand Haersma Buma
D66 Alexander Pechtold
GroenLinks Jolande Sap
CU Arie Slob

1 gedachte over “Kunduz-akkoord: Flexwerkers zijn niet volwaardig”

  1. Tja, klinkt flexwerker lijkt zo wel een zzp’er. Moet het ook maar zelf regelen. Alleen een flexwerker wordt niet uitgeknepen door zijn opdrachtgever, maar door zijn werkgever. En logisch dat flexwerkers meer ziek zijn, geen zekerheid, steeds het grootste k**werk van het bedrijf doen en nooit enige kans op promotie.Hoe maak je mensen kapot. Moet zeker allemaal maar als een uitdaging gezien worden? Die Kamp & Co. zitten lekker aan een vaste baan, want geen werk is lekker een flinke tijd wachtgeld vangen. Met wachtgeldbedragen waar anderen alleen maar van kunnen dromen.

Reacties zijn gesloten.