Kun je als pauper je boete niet betalen? Dan de cel in

Dat dit kan gebeuren, weet ik. Als je dusdanige boetes hebt dat je die niet kunt betalen, dan ga je de cel in. Maar als ik dit verhaal lees, dan krijg ik er toch wel de rillingen van. Komt het omdat het moeders zijn? Of van het beeld dat wordt geschetst, dat mindervermogenden steeds vaker de dupe worden van alles, het beleid, de repressie, om tot slot onderaan de maatschappij te eindigen als arm.

Arm zijn met minder rechten dan anderen met geld? Dit kabinet lijkt hier op in te zetten. Als er een monddode onderlaag wordt gecreëerd dan houden we een bovenlaag met ‘onze vrinden’ over, altijd goed voor de verkiezingen. Want bij paupers is niks te halen, weg ermee!

Dat er dan kinderen met een trauma komen te zitten, moeders zich geen raad weten, dat boeit niemand. Boetes doe je zelf? Ow ja? En de koddebeiers die een slechte dag hebben en vinden dat jij niet gestopt bent voor een rotonde – wat je wel deed – je ook niet aanspreken of aanhouden, maar je krijgt gewoon een paar weken later een boete in de bus van 175,– euro. Bewijs maar eens dat je wel gestopt bent. Of je rijdt door een oranje verkeerslicht en de twee koddebeiers in het busje vinden dat je door rood reed? Doe je dat zelf? Nee, dus.

 

5 gedachten over “Kun je als pauper je boete niet betalen? Dan de cel in”

  1. Het grappige is over snelheids boetes zit rechts dan weer te zeiken ;). Nu rijd ik zelf ook redelijk vaak te hard, maar ik zorg wel dat ik dat niet doe op plekken waar dat niet kan. Bijvoorbeeld scholen, binnen de bebouwde kom, ect.

  2. was 30 jaar terug al zo hoor .. enig boete “uitgezeten ” in die tijd …

  3. Dat bedoelen ze dus met een land waar de rechten voor vrouwen goed geregeld zijn…
    De tranen springen je toch in de ogen..

  4. Het wachten is op de eerste boeten die uitgezeten moeten worden wegens het regime onwelgevallige meningsuiting. Joke Kaviaar bv. Het is hier al bijna erger dan in Iran.

  5. #4 Het is hier al bijna erger dan in Iran.

    Ik kan voor Egypte spreken in dit geval, daar zijn de vrouwen een stuk beter af dan hier. Als het gaat om regime onwelgevallige meningsuitingen dan wordt het een minder prettig verhaal, rechten om hun kinderen te zien e.d. blijven wel gehandhaafd in de meeste gevallen

Reacties zijn gesloten.