De Krom (VVD), iedereen moet er uit zien zoals ik

Paul de Krom vindt dat mensen die solliciteren er allemaal zo uit moeten zien als hij en zich ook zo moeten gedragen. Dan krijg je zeker werk, beweert hij.

Hij is een staatssecretaris van het huidige demissionaire kabinet. Dit kabinet heeft het gepresteerd om de werkloosheid op te laten lopen tot meer dan een half miljoen werkzoekenden. Weinigen hebben hun dat nagedaan.

Dat er mensen zijn die zorg zouden moeten hebben omdat ze giga-problemen hebben en die zorg niet meer kunnen betalen, ook dat is de schuld van de VVD en De Krom. De psychische zorg is afgeknepen, mensen moeten zichzelf maar redden. Mensen met een PGB die nog thuis waren en zich konden redden, zijn ook terug gevallen en moeten het maar uitzoeken. Ziek zijn is een keuze, hè?

Maar deze briljante staatssecretaris heeft de oplossing voor mensen die geen werk hebben. Zij moeten zich netjes in een donker pak kleden (eenheidsworst) en zich gedragen als een gladde politicus en dan krijgen ze vast wel werk. Ondanks de half miljoen werklozen, want zo’n pak en net gedrag opent deuren. Zie je het al voor je? Heel Nederland vergeven van de De Krommen? Ik zou acuut emigreren!

7 gedachten over “De Krom (VVD), iedereen moet er uit zien zoals ik”

  1. Om te beginnen zijn de “nette kleren”, die mensen in de Bijstand speciaal bewaren voor áls ze dan af en toe eens mogen gaan solliciteren, in de meeste gevallen al gauw een jaartje of 6 uit de mode.

  2. Als je een automonteur zoekt, wil je toch geen gladderik in een pak hebben? Onder welke steen leeft die De Krom in hemelsnaam!

  3. Ah, die De Krom is na Bolkestein en Bos dus het nieuwe Mannetje van de Shell…

  4. Staatssecretaris Paul de Krom heeft tot nu toe nul resultaat geboekt en uitgeblonken in het lanceren van idiote ideeën aan de hand waarvan hij ook nog eens alle betrokken ambtenaren heeft bestookt met onuitvoerbare instructies. De Krom is een enorme kostenpost gebleken en bovendien een schande voor het land. Met z’n stropdas.

  5. Wat is zijn volgende loze kreet? Dat werkloze vrachtwagenchauffeurs het aan zichzelf te danken hebben dat ze geen baan meer hebben omdat ze geen Pools spreken?

Reacties zijn gesloten.