Krapuul Newsroom 14-jan-2011

Elke religie kan geweldadig worden – Wat een circus weer met de PVV – D66 krijgt het lid op de neus van de rechtse partijen – Schelden en haatzaaien geen oplossing – Zoek de verschillen tussen de VVD en de PVV – Blunder EC speelt verontwaardiging weer flink in de kaart – Rosenthal (VVD) marionet van Wilders (PVV) – Blinde Bennie wel opgepakt, niet verhoord – Twitteraar trekt jasje PVV aan – PVV wil maatschappij met tweederangs burgers


– M I D D A G – E D I T I E –


#M2 Elke religie kan geweldadig worden

Weer een hele mooie en vooral ware column van Thomas von der Dunk!

Christendom en islam hebben – anders dan het jodendom – altijd een universele boodschap gehad: voor het eigen zieleheil moet iedereen worden zoals zij – und bist du nicht willig, so brauch ich Gewalt, om Goethes Erlkönig te parafraseren. Joden zijn vrij van bekeringsdrift, maar daarvoor hebben zij dan hun etnische claim op een eigen door God Beloofd Land, ongeacht of daar anderen wonen – ook een recept voor ellende, zowel na de Uittocht uit Egypte, als na terugkeer uit de Diaspora.

Dus kan iemand mij, bij voorkeur van de PVV, uitleggen wat er zo anders is aan de islam?


#M1 Wat een circus weer met de PVV
En de malloten halen er ook nog iedere keer de pers mee. Wat een lachertje!


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O8 D66 krijgt het lid op de neus van de rechtse partijen
Nou, dat was even schrikken. Schijnt zelden voor te komen dat een voorgestelde wetswijziging ‘destructief’ wordt genoemd door een meerderheid van de Tweede Kamer. Maar dat is D66 vandaag overkomen. Ondw. ‘samenwerkingsscholen’. Moest even zoeken wat daar mee bedoeld wordt. Maar heeft te maken met openbare en bijzondere scholen en financiering daarvan (als ik het goed heb begrepen).


#O7 Schelden en haatzaaien geen oplossing
Dit schrijft Malou van Hintum in de VK. Nou kan daar heel kort over zijn, klopt!


#O6 Zoek de verschillen tussen de VVD en de PVV

Turkije moet onmiddellijk stoppen om zich te bemoeien met de integratie van Turken in de Nederlandse samenleving. Dat eist de VVD.

Ik vind dat het gewoon een partij kan worden en dan heten ze gewoon PVVD, moet toch kunnen? 👿


#O5 Blunder EC speelt verontwaardiging weer flink in de kaart
Knapen (CDA) is laaiend! De Europese Commissie heeft een kalender uitgegeven en daar staan de christelijke feestdagen niet op!!!!!!!!!! Weet niet of de joodse feestdagen er ook niet op stonden, dat haal ik er niet uit. Nou dat is toch om te stikken van woede voor onze christelijk broeders. Wel een stomme fout, natuurlijk, maar vind hem zo stom dat ik er ook heel hard om heb zitten lachen. Zou Knapen ook eens moeten doen 😀


#O4 Rosenthal (VVD) marionet van Wilders (PVV)
Minister Rosenthal wil subsidie intrekken van interkerkelijke ontwikkelingsorganisatie (ICCO) die financiële steun geeft (overigens niet met subsidiegeld, maar dat boeit de minister niet) aan website waar “zaken zijn te lezen die strijdig zijn met het regeringsbeleid.” Dus we gaan nu als regering al zover dat we censuur toe willen gaan passen op Goudpruikje onwelgevallige zaken. Het zal toch niet gebeuren hè!


#O3 Blinde Bennie wel opgepakt, niet verhoord
De Telegraaf was weer even uit de bol gegaan met hun verhaal (zie Newsroom 12/1/2011 #O6), had het kunnen weten! Waarom ben ik er ingetrapt? Is er iemand die bij Bennie langs kan gaan om te vragen wat nou waar is?
Maar politie ontkent geweld bij oppakken en verhoor van 2 uur en ook boete is lager dan geschreven door de Telegraaf. Ach ja, als je geen nieuws hebt, maak je het gewoon he? (Pershoek, zoek op datum 12/01/2011)


#O2 Twitteraar trekt jasje PVV aan
Vervolgens kan Goudpruikje weer van het plafond afgehaald worden. De man moet toch echt iets aan anger-management gaan doen hoor. 👿 Weet voor geen meter of het strafbaar is, ben geen jurist. Maar heb wel vreselijk gelachen, vooral ook om de commentaren. 😀


#O1 PVV wil maatschappij met tweederangs burgers
Schuldhulp kun je pas krijgen als je 10 jaar in Nederland hebt gewoond. Als je als Henk al 25 jaar op de bank hangt en geen flikker hebt bijgedragen aan de maatschappij, dan krijg je direct hulp. Als je het ongeluk hebt dat Nederland je tweede vaderland is en je bent er nog maar vijf jaar, je hebt je bijna vijf jaar kapot gewerkt en het is toch fout gegaan. Pech dan vindt ene Léon de Jong van de PVV, dat je het maar lekker zelf uit mag zoeken. Deze Léon de Jong vergeet dat hij een paar collega’s heeft die daar zitten van onze belastingcenten en een jaarsalaris opstrijken van ca 100.000,– voor het opsteken van een vinger als de grote lijder dat eist. En zo iemand heeft het gore lef om met zo een voorstel te komen, het is ten hemel schreiend! 😡


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

20 gedachten over “Krapuul Newsroom 14-jan-2011”

 1. @O4
  ICCO in een persbericht:

  Het is in Nederland goed gebruik dat maatschappelijke organisaties zelfstandig hun beslissingen nemen. ICCO ziet dan ook geen reden haar beleid te wijzigen.

  Hoho luitjes. het is goed gebruik geweest. Die tijden zijn voorbij. Als er al geen spoeddebat wordt gevraagd dan kunt u al bij voorbaat op zekere woeste withete Kamerleden rekenen.
  Bron.

 2. De ‘geheime’ PVV-lijst voor de Friese statenverkiezingen was al uitgelekt, de geheime locatie is nu ook voortijdig bekend: Hotel De Oorsprong in St. Nicolaasga. Geert W zal daar vanmiddag zijn plannen voor Fryslân uit de doeken doen. Heel Fryslân houdt zijn hart vast. Maar toch leuk dat al die geheimzinnigdoenerij van Wilders is doorgeprikt. 😀
  http://www1.omropfryslan.nl/76648/St-Nyk-dekor-presintaasje-PVV.aspx (Friestalig)

 3. #O2: Ome Geert begint inmiddels ietsje last te krijgen van het “Streisand-effect” ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Streisandeffect ) en de fake PVV-accounts schieten uit de grond als… euh… dingen die uit de grond schieten. 🙂

  Misschien had ik dat stripje metoprolol (“Met vriendelijke groeten, redactie Krapuul.nl, maximaal 2 tabletten per dag”) per expresse moeten verzenden?

 4. http://www.laatstenieuws.nl/archives/17679/extreem-links-verschuilt-zich-achter-%E2%80%98pvv-twitter%E2%80%99
  Xenofoob & fascistoïde Friesland kan zich veilig wanen met lijsttrekker nummer een: Max Aardema, politieman uit Drachten. Hij bralt meteen al: ` Dit is blijkbaar wat er gebeurt met ons belastinggeld: extreemlinkse activisten voeren onder valse vlag actie tegen ons.’ (zie link)
  Antifascistisch Friesland zal zich gaarne verdedigen tegen weerzinwekkende rechtse elementen die deze (ook mijn) mooie provincie willen bezoedelen met hun kleingeestige drek. Men herdenkt er nog altijd `Kneppelfreed’
  http://geschiedenis.vpro.nl/programmas/2899536/afleveringen/4257546/items/4261381/

 5. Als Prof. Dr. Mr. Ing. Richard de Mos en Prof. Dr. Mr. Ing. Afshin Ellian er echt van overtuigd zijn dat er een ijstijd op handen is, hier alvast een instructievideo hoe je sneeuw van het dak haalt: http://n.pr/dGbxux

 6. Als het aan Wilders ligt blijft het kievitseieren zoeken in Fryslân gehandhaafd. Daar leek me nu juist een mooie taak te liggen voor Graus’ caviapolitie. :mrgreen: Ook andere Friese tradities mogen zich verheugen in Wilders’ belangstelling. Fijn, zo’n politicus met toekomstvisie op bijvoorbeeld economie en werkgelegenheid. 😈 Het viel me nog mee dat-ie niet een jaarlijkse Elfstedentocht op de schaats aan z’n kiezers heeft beloofd.
  http://www1.omropfryslan.nl/76653/PVV-giet-foar-Fryske-tradysjes.aspx

 7. @14
  Ben je niet trots? wat een beschaafd land zijn we toch. Onschuldigen horen een schadevergoeding te krijgen.

 8. Ja ieder jaar een Elfstedentocht, laat die klimaatzwendelars een poepie ruitken. En daarbij dus gratis borrels en vette varkensworst van keurig verdoofd geslachte varkens!
  Us Geart!

 9. @13: Zie de link van Omrop Fryslân. http://www1.omropfryslan.nl/76653/PVV-giet-foar-Fryske-tradysjes.aspx Klik onderaan het bericht op ‘harkje’ (luister) of ‘sjoch’ (kijk). Geeft een idee van Wilders’ plannen. Het is goeddeels Nederlandstalig dus ook voor niet-Friezen te volgen. Ik heb het complete programma nog niet op internet gezien.
  @17: Nee, dat heeft-ie dus niet gezegd hoor, van die Elfstedentocht. Er zijn grenzen… De plannen zijn wel doordesemd van een jaren-50-geur.

Reacties zijn gesloten.