Krapuul in vogelvlucht. Kort nieuws 27 maart 2019

Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) belazert de boel

In mei moet dan eindelijk het definitieve besluit over de opening van Lelystad Airport vallen. Om dat mogelijk te maken heeft Minister Cora van Nieuwenhuizen een nieuw plan naar de Europese commissie gestuurd. De Europese commissie gaat tegen alle gewoonte in het plan versneld behandelen. Saillant detail is, dat tegen alle afspraken in, de minister toch de autonome groei van het vliegveld mogelijk maakt. Dit doet ze omdat het eerder ingestuurde plan door de Europese commissie was afgekeurd.

Hiermee worden de Kamer, coalitiepartners en vooral de omwonenden belazerd. Immers autonome groei is zowel in het regeerakkoord als middels een motie uitgesloten.
(bron)

 

Areaal bestuivende insecten in Groot-Brittannië ingestort

Sinds 1980 is het leefgebied van bestuivende insecten als bijen en zweefvliegen in Groot-Brittannië met een kwart afgenomen. Een derde van de soorten beslaat nu een kleiner gebied, een op de tien soorten heeft zich uitgebreid. Het gemiddelde aantal soorten per kilometerblok is met elf afgenomen.
The Guardian

 

Wat Freek eigenlijk wilde zeggen

Foto Dirk Annemans 2018 Wiki

Freek de Jonge stond op, op het Boekenbal. ‘Nette mensen’ spraken daar afkeurend over.

Freek legt hier uit, waarom hij het deed. Hij wil, dat wat wordt aangevallen, beschermen. En als we verstandig zijn, dan willen we met zijn allen beschermen. Niet weggeven aan een populist of een nitwit, maar degelijke, Nederlandse bescherming geven. De populisten spreken te vaak van ‘onze cultuur’ op een manier die niet past bij onze cultuur. Onze cultuur dient beschermd tegen stampende laarzen, tegen schreeuwende meutes, onze vrijheid om te mogen denken en zeggen wat we willen, dat moet beschermd worden. Altijd!