Koopmans (CDA) gebruikt politiek als leuke springplank

Ger Koopmans heeft zich in een leuke functie gemanoeuvreerd. Hij word lobbyist voor bedrijven, maar ook strategisch adviseur voor de overheid. Goed gedaan Ger! Zo heb je nog wat aan je politieke carrière. Als Ger simpel Ger Koopmans Onbekend was geweest, had niemand hem aangenomen.

Maar Ger kent nu de weg in Den Haag, dus waardevol voor bedrijfsleven. Zo hebben wij allen elke maand een dik salaris betaald aan iemand die daar nu de vruchten van gaat plukken.Uiteraard zonder dat wij daar ooit beter van zijn geworden of zullen worden.

In het bedrijfsleven heb je soms een concurrentiebeding in een contract staan. Zou het niet beter zijn dat politici, zodra ze geen politicus meer zijn, de komende 10 jaar niet een functie mogen vervullen in het bedrijfsleven die ook maar iets met de overheid te maken heeft?

2 gedachten over “Koopmans (CDA) gebruikt politiek als leuke springplank”

  1. Beter in het bedrijfsleven dan als opvolger van bleker als staatssecretaris van milieu en natuur vernietiging. Laat die boerenzoon maar lekker achter een buro rommelen, met zo weinig cda in TK kan die voorlopig geen kwaad.

  2. Keira, interessant idee om politici een aantal jaren geen functie te mogen vervullen in het bedrijfsleven die ook maar iets met de overheid te maken heeft?

    We weten dat de meeste van de uitgevlogen Tweede Kamer leden eerst van hun wachtgeldregeling genieten voordat ze nog wat gaan doen maar voor die paar die een baantje zoeken buiten het bestuurlijke netwerk van de partij (burgemeesters, CVK’s etc) en de baantjes spons genaamd ‘ De Zorg ‘ is het zeker geen slecht idee

Reacties zijn gesloten.