Koninklijke familie ontvangt geen blauwe envelop

220px-Queen_Wilhelmina2Toch merkwaardig dat er maar een partij in Nederland is die als geheel republikeinse gezindheid uitdraagt.

Is het waar dat leden van de Koninklijke familie op dit moment zijn vrijgesteld van persoonlijke belastingen? Zo ja, hoe verhoudt zich dit tot het tweede lid van artikel 40 van de grondwet dat stelt dat slechts ‘de door hen ontvangen uitkeringen ten laste van het Rijk, alsmede de vermogensbestanddelen welke dienstbaar zijn aan de uitoefening van hun functie, vrij zijn persoonlijke belastingen’. Zo nee, welke persoonlijke belastingen worden wel betaald door leden van het Koninklijk huis?

Althans, niet knipmessend en kwijlend achter het “Oranjehuis” aanloopt.
De Partij voor de Dieren.
Het zal gedeeltelijk ook wel de “koninklijke hermelijn” zijn. En de “koninklijke” jachtpartijen. Niettemin. De rest moest zich schamen.

4 gedachten over “Koninklijke familie ontvangt geen blauwe envelop”

 1. chapeau Arnold; ik ben nog steeds verbaasd over die superlinkse politici die vol lof over Hare Doorluchtige Majesteit en aanhang durven te spreken en ook verbaasd over mensen van goeden wille die niet meer hebben dan aow of bystand en helemaal bly zyn als ze een prinzesje op de tv zien.

  als religie rechts is, hoe links in de monarchie???/

 2. En dan te bedenken dat Nederland ooit als republiek begon: De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.

  Waar ergens is de mentaliteit van de watergeuzen weggespoeld?

 3. We kunnen altijd terug naar de republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.(Liefst vandaag nog)
  Dus weg met dit gore sprookje, ga maar naar de Efteling naar de grote boze heks .
  Jullie hebben ook plichten Bea dus voortaan de blauwe enveloppe en geen brievenbus om GEEN belasting te betalen. Anders willen wij dat ook!

Reacties zijn gesloten.