Kleine ondernemers dupe van VVD-beleid koopzondagen

Jammer dat niet-winkeliers over het lot van winkeliers beslissen, aldus Henry Konijn, voorzitter van de Stichting Tegen Verruiming Zondagopenstelling; volgens een voorzichtige schatting zal vanwege deze maatregel namelijk zo’n 10 tot 20 procent van de winkeliers verdwijnen:

Verder is het slecht voor de kwalitatief hoogwaardige werkgelegenheid. Natuurlijk zal er meer werkgelegenheid ontstaan bij het grootwinkelbedrijf, dat veelal voorstander is van 52 koopzondagen. Per saldo ontstaat er echter geen noemenswaardige extra werkgelegenheid. Verruiming van de zondagsopenstelling verplaatst slechts omzet en arbeidsplaatsen. Ik ben ervan overtuigd dat een overgrote meerderheid van VVD-winkeliers tegen verruiming van koopzondagen is. Het is dan ook onbegrijpelijk dat de VVD daar geen oog voor heeft (refdag).

5 gedachten over “Kleine ondernemers dupe van VVD-beleid koopzondagen”

 1. Zoals al gezegd werd in een van die debatten: de VVD is er voor het grootbedrijf. Het MKB stemt grotendeels tegen zijn eigen belang in.

 2. Grappig die heer Konijn is geen kleine winkelier maar iemand die zijn geld verdient in de horeca. Natuurlijk wil deze meneer dat de winkels op zondag dicht zijn , over de horeca hoor je deze persoon niet.

  Het klopt dus dat niet winkeliers zoals Konijn willen bepalen wat de kleine winkelier op zondag mag doen. Volgens Konijn is dit niks nada noppes nIks.

  Ik zeg leven en laten leven … Geef de winkelier de vrijhed om zelf te bepalen wat hij op zondag doet .

 3. Het is toch niet te geloven hè, dat die wereldvreemde idioten van de VVD het de komende jaren wéér voor het zeggen gaan krijgen. Ongelofelijk.

  Dank u wel, Frits Wester (en ook John de Mol, voor het manipuleren van het debat en het daarmee misbruik maken van de domheid van de kiezer)!

 4. Er zijn veel kleine winkeliers die voor de koopzondag zijn. In plaatsen zoals Goes, Hulst , Den Haag zijn kleine winkeliers al vaak (tientallen) jaren elke zondag open.

  Als je weet hoe goed het gaat met de kleine winkeliers in die plaatsen dan lees je met verbazing dat de wekelijkse koopzondag slecht is voor de middenstander..

  Nou ja volgens sommige christelijken is het homohuwelijk het einde vande mensheid en mogen vrouwen vooral niet in de politiek want dan vergaat Nederland.

 5. Ik denk dat koopzondagen wel een voordeel zijn voor kleine winkeliers. Voor arbeiders is het wel nadelig dat de werkweek eigenlijk verlengd wordt en ook de zondag straks een werkdag is. Op zondag kan er echter ook gewoon verdiend worden en wie wil kopen of verkopen zou dit in mijn ogen elke dag van de week moeten kunnen doen.

Reacties zijn gesloten.