Klaagzang en bangmakerij van RWE

Stroom en gas gaan nog aanzienlijk duurder worden. Dat stelt topman Peter Terium van de energiegigant RWE in een interview met het AD vandaag. ‘In Duitsland is nu al discussie over de vraag in hoeverre de energierekening voor de minima nog is op te brengen. Ook in Engeland is energy poverty een thema. Ik verwacht dat dit voor de lage inkomens in Nederland ook gaat spelen’, aldus Terium. (Trouw)

Peter Terium zit te janken dat het energiebedrijf het allemaal niet meer op kan brengen en heeft het over ‘schone’ kolenenergie. Dat is toch wel een novum, is toch de vieste stroom die er bestaat.

Waarom is er niet al veel eerder en meer geïnvesteerd in schone energie? Wind en zon zijn altijd voorhanden. Het gemak waarmee de aarde wordt geplunderd is typisch voor de luiheid van de mensen die snel veel geld willen verdienen. En als het dan opraakt, dan is Leiden in last en gaan we janken.

1 gedachte over “Klaagzang en bangmakerij van RWE”

  1. Nee, die hansworst probeert met zijn bangmakerij gewoon kernenergie erdoor gedrukt te krijgen, dat is waar het hem om gaat. Dat zegt ie toch ook?
    En dat terwijl ook hij weet dat dat niet veilig is. Want daar word door de voorstanders nog steeds over gelogen. Die beweren dat de kans op een ernstig ongeluk eens in de vele tienduizenden jaren is terwijl iedereen op de achterkant van een sigarendoosje kan uitrekenen op grond van de ervaring dat dat een kans is van eens in de 2500 jaar. Nogal een verschil, en met dik 500 kerncentrales dus een serieus veiligheidsprobleem. En dan hebben we het nog niet eens over de gevaren van het afval.

    Zo’n lulhannes is een gevaar voor de mensheid. Van mij mogen ze hem opsluiten.

Reacties zijn gesloten.