Kilroy is here 65-61: Aretha, People’s Choice, Bandwagon, Chuck B., Anglos


I never loved a man the way I loved you, Aretha Franklin. 65.
Veel van wat er na kwam vond en vind ik criant vervelend, tot de neiging om met dingen te gaan smijten aan toe (haar versie van Spanish Harlem met name), maar deze eerste die doordrong op de zeeradio roept nog hetzelfde op als ruim vijftig jaar geleden.


Do it any way you wanna, People’s Choice. 64.
“Nou maar dat is persoonlijk,” reageerde een radiocollega die later Heel Fout bleek te zijn, over mijn persoonlijke top-zoveel. Ja, moet ik dan die van een ander, of van Het Volk uitzoeken? Of zoals Tom Anderson zei over het werken op Caroline: ik waag niet mijn vrijheid en misschien zelfs mijn leven om te draaien wat iedereen al draait. Dat leven gold niet voor vrije landzenders, die zonken niet de zee in.
“Maar waarom deze?” hoor ik u misschien toch al vragen. Welnu, omdat hij onverbrekelijk verbonden is aan de avond/nacht waarin ik tot mijn verrassing mijn eerste liefdesverklaring mocht ontvangen. Heel persoonlijk ja. Voor haar was het niet de eerste. Maar toch.


Breaking down the walls of heartache, Bandwagon. 63.
Nog niet lang geleden hier al langsgekomen. Maar iets goeds mag gehoord.


Promised land , Chuck Berry. 62.
Waarom zo laag? Het had ook 26 kunnen zijn of zo, ja.


Incense, Anglos. 61.
Tegelijk met de Spencer Davis Group’s Strong love een gedoemde hit van Radio London, 1965. Schitterende muziek maar in geen winkel te vinden. Verscheidene malen opnieuw uitgebracht voor de Northern Soul-doelgroep en de uitvoerenden blijven een raadsel. Als het een incognito “witte” zanger zou zijn zou ik eerder denken aan P.J. Proby, niet Stevie Winwood. Maar we mogen veilig aannemen dat het een zwarte groep uit de VS is. Begin 1965 bracht Groot-Brittannië niet dergelijke producties voort.

Eerdere afleveringen:
nrs. 100-96
nrs. 95-91
nrs. 90-86
nrs. 85-81
nrs. 80-76
nrs. 75-71
nrs. 70-66

4 gedachten over “Kilroy is here 65-61: Aretha, People’s Choice, Bandwagon, Chuck B., Anglos”

  1. Pingback: Wittebroodsleed om middernacht: nrs. 35-31 | Krapuul

  2. Pingback: Een koude donkere decemberavond: nrs. 30-26 | Krapuul

  3. Pingback: Graaf een gat en trek de grond over je heen: nrs. 15-11 | Krapuul

  4. Pingback: Ooit komt het weer goed tussen ons: nr.10-6 | Krapuul

Reacties zijn gesloten.