Kamerleden die lekker hun hand op mogen gaan houden

c’est le ton qui fait la musique
Een aantal Tweede Kamerleden keert niet terug in de TK, zij mogen gebruik gaan maken van een riante wachtgeldregeling. Van het CDA zijn dat er 2, van GroenLinks 4, D66 1 en van de PVV 7.

Van de PVV, de partij die altijd zo tegen geld weggooien schreeuwt, behalve als het hunzelf betreft, mogen er 7 thuis op de bank gaan zitten en hun hand ophouden, in plaats van handen uit de mouwen te steken (ow, nee, verkeerde partij 😛 ). Gaan toch veel geld ontvangen die dames en heren zonder een fluit uit te voeren (hoewel, is er verschil, zaten er toch alleen maar om hun hand op te steken als de leider dat beval). Maar ze hebben dat wel goed geregeld. Gerbrands, De Jong en Dille zitten er in sinds juni 2010 en Van den Besselaar (de enge oom) sinds 18 november 2010. Ze kunnen dus even zo lang hun hand ophouden als dat ze in de Tweede Kamer hebben gezeten, eerste jaar om 80% van die dik 7.000 euro te vangen en daarna 70%, nog steeds geen aalmoes zoals de bijstand.

Gezien het intellect dat deze mensen ten toon hebben gespreid, zal het bedrijfsleven of semi-publieke instellingen niet staan te dringen om ze een leuke vette baan aan te bieden, zoals zo vaak gebeurt met uitgerangeerde politici.

4 gedachten over “Kamerleden die lekker hun hand op mogen gaan houden”

 1. Het vertrek van Linda Voortman vind ik eigenlijk best een verlies, jammer.
  Toch bedankt voor haar tomeloze inzet tijdens de PGB perikelen.

 2. niet vergeten:

  de uitgekotsten:
  De Mos, Lucassen,

  De weglopers:
  Brinkman, Van Bemmel, Kortehoeven, Hernandez,

 3. Neem nu zo’n Brinkman. Die is toch met politiek verlof? Volgens mij kan hij zo weer terug naar de pliesie om het ‘linkse tuig’ een schedelbasis fractuur te slaan.

Reacties zijn gesloten.