Kabinet begint vorm te krijgen (schijnt het)

In het kader van de radiostilte, die blijkbaar vooral geldt voor de geëigende democratische organen – zoals bijvoorbeeld een parlement – maar niet voor brave neo-liberale media, is alvast ongeveer bekend geworden wie er zoal in het nieuw te vormen kabinet terecht gaat komen.

Zo kunnen wij ons verheugen op een tweede giecheltermijn met Mark Rutte als premier, tabakslobbyiste Edith ‘ziek zijn is een keuze’ Schippers op Volksgezondheid en eh – Ivo – eh –  Opstelten op eh – The Ministry of Fear het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Halve Zoolstra wordt echter waarschijnlijk fractievoorzitter van de VVD, omdat VVD-Opperpsychopaat Stef Blok in elk geval ook ergens ingezet lijkt te gaan worden als minister of staatssecretaris. Minister van Communicatie zou een goede post zijn, gezien zijn expertise op dit gebied waar het ’t gelijkschakelen daarvan binnen de VVD betreft. Jeanine ‘ nu even niet ‘ Hennis-Plasschaert schijnt ook voor een staatssecretariaat genoemd te zijn.

Het goede nieuw is dat Uri Rosenthal niet terug lijkt te keren, terwijl bovendien Hans ‘Pro Patria’ van Baalen er wéér buiten gehouden lijkt te gaan worden.

Aan de neo-sociaal-liberale kant van het kabinet is het nog wat onduidelijk. Frans Timmermans schijnt kans te maken op Buitenlandse Zaken. Dat is in elk geval een vooruitgang ten opzichte van Rosenthal, maar veel is daar dan ook niet voor nodig. Niettemin, als Timmermans zijn communismehysterie wat in bedwang kan houden zou dat nog niet zo gek zijn.

Tot zover de kennelijke Deep Throat van het Binnenhof.

1 gedachte over “Kabinet begint vorm te krijgen (schijnt het)”

  1. Als ik moet kiezen tussen de cholera en de pest, kies ik toch liever voor Opstelten dan voor (krijmfijter) Teeven.

Reacties zijn gesloten.