June 6th 1944: D-Day

Het is vandaag 68 jaar geleden dat de geallieerden landden op de stranden van Normandië. Het verhaal is bekend natuurlijk en wordt verkocht als de grootste militaire operatie ooit.
Maar is dat wel zo? Hebben we onze vrijheid te danken aan de Amerikanen, Canadezen, Britten en nog wat geallieerden?

Nee! We hebben onze vrijheid te danken aan het Rode Leger dat op 22 juni 1944 operatie Bagration begon. Kijk ook even op het kaartje bij Wikipedia en u ziet dat het front net ietsje groter is dan de stranden van Normandië.

Neemt niet weg dat de geallieerden ook voor onze vrijheid vochten en stierven natuurlijk en ik ben ze er tot op de dag van vandaag dankbaar voor.
Volgens deskundigen is 75% van de overwinning op Nazi-Duitsland te danken aan het Rode Leger.

Wat hebben we gedaan met die vrijheid? Na de oorlog ging het redelijk tot slecht, maar na de verkiezingen van 9 juni 2010 ging het compleet verkeerd. “We” hebben een rechtsrabiaat kabinet in het zadel geholpen.
Ik zeg: niet weer doen en denk na op 12 september, denk na welk hokje u rood maakt!
Maak in ieder geval een hokje rood, ik hoor van steeds meer mensen dat ze niet gaan stemmen, doe dit ons land niet aan. Kies dan maar voor de minst slechte optie.

3 gedachten over “June 6th 1944: D-Day”

  1. Hoe dan ook een heleboel Amerikanen en Canadesen hebben hun leven achtergelaten in Normandie.
    We moeten respect hebben voor het leven van de gewone mensen.

  2. Als de Britten en Amerika de Duitse fabrieken niet hadden gebombardeerd en niet geland waren in Italie en Frankrijk, had het er aan het oostfront heel anders uit kunnen zien.

Reacties zijn gesloten.