Jet wil leraren verleiden, Freek Ossel reageert jaloers

Jet Bussemaker, onderwijs- en bestuurskundige met HvA-derivaten-vlekje heeft een plannetje. Ze wil leraren uit krimpgebieden verleiden om naar de Randstad te verhuizen.

Minister Jet Bussemaker (PvdA) en staatssecretaris Sander Dekker (ook VVD) van Onderwijs gaan binnenkort overleggen met de vier grote steden om te kijken of zo’n verhuizing aantrekkelijker kan worden gemaakt.

Het geld dat nodig is om de docenten te verleiden tot een verhuizing, kan uit de 100 miljoen euro komen die VVD en PvdA in het regeerakkoord extra vrij maakten voor onderwijs. Met dat geld moet de kwaliteit van leraren worden verbeterd.

Freek Ossel wethouder in Amsterdam (PvdA) is stikjaloers dat Jet naast haar verleidingskunsten ook een zak geld (denkt) kan gebruiken en maait alvast het gras voor de hoge hakken weg.

Vanaf 1 januari verliezen leraren, politieagenten en verplegers, van belang voor het functioneren van de stad, hun voorrangspositie bij het vinden van een sociale huurwoning

Overigens is Freek Ossel (PvdA) niet alleen jaloers op leraren die voor de charmes van Jet vallen maar ook op mensen die voorrang krijgen in Amsterdam omdat ze ziek zijn of zwak of oud.

Vanaf 1 januari kunnen gezinnen geen voorrang meer krijgen op basis van de grootte van een sociale huurwoning, kunnen ouderen en mensen met een WMO-indicatie niet méér aanspraak maken op een woning op de begane grond dan anderen.

Overigens heeft Jet Bussemaker ook wel iets Jettio over zich net zoals haar Baasje Markio in zijn kabinetje.

Klare zaak op 12 okt 2012
Voor Bussemaker is de kwestie over een vermeend ministerschap echter een klare zaak: ze wordt nu geen minister als het aan haar ligt. ‘Ik word geen minister. Ik zeg niet nooit, ik zeg wel niet nu.‘ Dit vertelde zij onlangs in het radioprogramma Folia maakt Kennis. In het interview legt presentator Paul van de Water Bussemaker een toekomstscenario voor, waarin zij bij deze formatie wordt gevraagd te moeten kiezen voor het ministerschap van Onderwijs óf Sociale Zaken. Haar antwoord: ‘Ik vind speculeren het leukste gezelschapsspel dat er is.’ Om even later terug te komen met het antwoord: ‘Ik word geen van beide, omdat ik bij de Hogeschool van Amsterdam blijf.’

Toch heeft Freek Ossel, volgens eigen zeggen, ook goede gedachten, alleen rijmen die niet met bovengenoemde maatregelen

“Ik juich het toe dat de mensen die dat kunnen straks meer huur gaan betalen. Zo kunnen Amsterdammers tegen een eerlijke huur in hun huis blijven wonen en de corporaties kunnen andere woningen dan weer goedkoper aanbieden. In Amsterdam zijn we samen met het Rijk dan ook al bezig met een systeem waarin de huren mee bewegen met het inkomen. Maatwerk en aandacht voor de bijzondere situatie in Amsterdam is daarbij het uitgangspunt. Dat vraag ik ook dit keer van het kabinet.”

2 gedachten over “Jet wil leraren verleiden, Freek Ossel reageert jaloers”

 1. Wat denkt Ossel wel?

  Het is vast prik met de (deelraad)wethouders in Amsterdam.

  Ze worden wethouder en verblijven binnen de kortste keren in een koopwoning in een geprefereerd nieuwbouwprojekt.

 2. “…Het plan om werkloze docenten uit Groningen en Drenthe over te halen naar de Randstad te verhuizen is in de noordelijke onderwijswereld niet goed gevallen….”

  “…Dick Henderikse van het openbaar onderwijs Noord-Groningen vindt het ‘vreemd’ om het horen {{sic}}. “De komende jaren gaan veel mensen uit het onderwijs met pensioen. Ondanks de krimp dreigt daardoor ook in het Noorden een gebrek aan personeel.”…”

  http://www.dvhn.nl/nieuws/nederland/article9592201.ece/Noordelijke-docenten-naar-de-Randstad-slecht-idee

  Laat Jet eerst maar eens het niveau van het onderwijs in het algemeen omhoog krikken. De afgelopen decennia is dat enkel lager geworden, waardoor leerlingen minder kennis hebben. Gewoon terug naar het niveau van enkele decennia geleden. Nederland was ooit een zgn. kennisland…

Reacties zijn gesloten.