Jeanine Hennis-Plasschaert wil soldaten charmeren

glossyMinister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert is ‘vastberaden’ tot een structurele oplossing over het loon van medewerkers van Defensie vanaf 2014 en verder te komen. Dat heeft de bewindsvrouw woensdag laten weten.

Op de route naar een eigen glossy of een leuke kalender voor de jongens in den vreemde is elke stap van Jeanine Hennis-Plasschaert wel overwogen. De minister heeft toegezegd dat alle militairen vanaf volgend jaar alsnog gecompenseerd worden voor het inkomensverlies tot 5 procent, dat ze lijden door de nieuwe Wet uniformering loonbegrip (WUL).
Bij Defensie werken ruim 44.000 militairen en ruim 18.000 man burgerpersoneel. Het conflict over het loon komt voort uit de invoering van de Wet uniformering loonbegrip (WUL). Die heeft gevolgen voor het loon van alle Nederlanders. Burgers gaan er maximaal 1,5 procent op voor- of achteruit. Voor militairen ligt dat anders: zij zouden tussen de 1,2 procent en 4,8 procent moeten inleveren.

Daar hoort natuurlijk ook enig selectie gebruik van cijfers bij:
Dat Jan soldaat en hoger geconfronteerd worden met forse inkomensverliezen is erg, maar een minister die nu al toezegt dat te gaan compenseren is hoogst opmerkelijk. Geef mij zo minister die dat toezegt voor de lagere inkomens, chronische zieken en gepensioneerden.

Of mevrouw Hennis-Plasschaert die op deze manier voor haar soldaten wil staan en populair gevonden wil worden dit kan waarmaken binnen het kabinet is maar de vraag. Terecht dat Jan Kleian van de bond voor Defensiepersoneel ACOM de oplossing van de minister in een reactie noemt:

‘niet structureel en uit eigen middelen en dus: FOUT’.

Die ziet de grote mond van mevrouw Hennis-Plasschaert al likken aan een sigaar uit eigen doos.

6 gedachten over “Jeanine Hennis-Plasschaert wil soldaten charmeren”

 1. Overigens is de vissers idee leuk, maar wel plagiaat.

  De oorspronkelijke idee is van aantal Spaanse moeders die het geld voor de schoolbus moesten bijeen sparen want afgeschaft in deze economische crisis.

  Ze wouden de schoolbus voor de kinderen noodgedwongen betalen met de inkomsten van een kalender waar ze uit de kleren gaan.

  Daar heb ik respect voor.

 2. Jeanine is een niet-zo-dom blondje. Ze weet dat Obama de oorlog in Afghanistan wil beëindigen. Dan lopen de kosten daar voor Nederland ook terug. En als er geen oorlog meer gevoerd wordt, dan kan het leger ook nog wel een stukje kleiner. Minder salarissen nodig wegens inkrimping personeelsbestand. Om de militairen te paaien, krijgen ze een wortel voorgehouden om hen minder te korten dan eerst de bedoeling was.

 3. Hey Sjaax jij bent zeker ook zo blond als Hennis want jij begrijpt er dus helemaal niks van en als ik dit zo lees wil je het ook niet begrijpen. Ga eerst eens kijken hoe het echt in elkaar steekt en geef dan commentaar

 4. @4 Dennis, je wordt hierbij uitgenodigd om te vertellen hoe het echt in elkaar zit. Graag zelfs! Over het algemeen zijn de lezers van Krapuul geïnteresseerd in de politiek en willen graag goed geïnformeerd zijn.

  Je bijdrage zal gewaardeerd worden.

 5. @4 Dennis,

  Op school was je al niet de slimste. Dat poogde je te compenseren met veel branie. Wat op school al niet lukte, zal hier zeker niet slagen. Leer ervan dat je met – liefst goede – argumenten moet komen.

Reacties zijn gesloten.