Jared Kushner nu ook door FBI onderzocht en andere Trumpwaanzin

Waar staan we deze week met de Trumpwaanzin?

Nadat bekend werd dat Trump FBI-directeur James Comey ontslagen had en een dag later geheime informatie over ISIS aan de Russen had gelekt tijdens hun bezoek aan the Oval Office, en hij later nog toegaf dat hij Comey wel degelijk vanwege het onderzoek naar de Russische contacten had ontslagen (en daarmee Veiligheidsadviseur McMaster voor paal zette die dat een dag eerder heftig had staan ontkennen), volgde het nieuws dat het Ministerie van Justitie wel degelijk een speciale onderzoeksraad ging instellen onder leiding van oud-FBI-directeur Robert Mueller.

Essentieel is dat dit buiten het Witte Huis om gebeurd is, dat pas 30 minuten voor de bekendmaking erover ingelicht werd. Dit betekent dat dit een onafhankelijke actie van Staatssecretaris Rosenstein was, in dezen als minister optredend omdat Minister van Justitie Jeff Sessions zich had moeten terugtrekken met betrekking tot het Ruslandonderzoek omdat hij zèlf contact met de Russen heeft gehad. Diezelfde Rosenstein zou eerder nog de man achter het ontslag van Comey zijn geweest, officieel althans, maar het lijkt er nu eerder op dat hij daarvoor als zondebok moest fungeren.

Jared_Kushner
By DonkeyHotey – Jared Kushner – Caricature, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56554766

Opmerkelijk was nog het nogal krachtdadig optreden van de Republikeinse voorzitter van de House Committee on Oversight and Reform Jason Chaffetz, die nadat het bestaan van het memo van Comey bekend werd over het verzoek van Trump aan Comey om het onderzoek naar Flynn te stoppen onmiddellijk overhandiging van deze memo en andere communicaties aan de commissie eiste. Dit werd echter gevolgd door een vokomen onverwachte aankondiging dat hij per 30 juni terugtreedt als congreslid, terwijl hij eind vorig jaar nog beweerde zeker twee jaar aan te zullen blijven. Geruchten gaan dat hij liever op een afstandje toekijkt when the shit hits the fan.

Intussen is vast komen te staan dat James Comey aanstaande woensdag – op eigen verzoek – in het openbaar gaat getuigen voor de Intelligence Committee van de Senaat. Sla de popcorn maar alvast in.

Het laatste, tevens vrij belangrijke, bericht dat bekend werd is dat het onderzoek van de FBI, dat tot nog toe slechts de campagne van Trump en diens medewerkers betrof, zich nu ook op een senior advisor van Trump in het Witte Huis gericht zou hebben. Meer specifiek vermoedt men ten sterkste dat het hier schoonzoon Jared Kushner betreft, die inderdaad ook in contact met de Russen is geweest.

1 gedachte over “Jared Kushner nu ook door FBI onderzocht en andere Trumpwaanzin”

  1. Pingback: Jared Kushner inderdaad onderdeel van onderzoek FBI | Krapuul

Reacties zijn gesloten.