Dat het leven in Japan een keurslijf van regels en sociale druk is, weet ik. Maar dat deze hardwerkende natie, althans dat dacht ik, ook zo’n groot deel parasieten heeft, dat verbaast me dan weer enorm.
Als ik dit lees, ben ik weer zo dankbaar dat ik als vrouw in Nederland ben geboren en opgegroeid. Ook al zou ik in het huidige klimaat zo mijn biezen willen pakken, maar dat die bruine bende niet gun. Ik blijf hier net zo lang roepen en schrijven totdat het tij keert. Ik ben geen mak lam en zal dat nooit worden.
Bruinhemden zijn gelukkig dun gezaaid in Nederland, die groep moet je altijd in het
oog houden net als de andere groepen.
Grtz
vanwaar Parasieten Kiera ?? is mijn vrouw ook een parasiet omdat ze liever thuisblijft ??? Moet iedereen jouw keuze volgen om geen parasiet te zijn .. ??? Als mijn vrouw straks gaat werken en ik stop zoals de bedoeling is word ik dan een “parasiet” ????
Al Bakrastani@ eerlijk gezegd begrijp ik deze ophef ook niet, als je als vrouw de keus maakt van
carrière of huisvrouw dan moet dat kunnen (zolang zij haar keuze zelf kan maken).
En dat doen deze dames ook, zij kiezen voor het makkelijke geld en hopen op een goede relatie.
Ik weet zeker dat er hier in Nederland ook vrouwen zijn die met de hoogste bieder meegaan, dit
is volgens mijn niet cultureel bepaald.
#2 Doorlezen tot laatste alinea kan helpen. ‘ t Gaar niet over jouw vrouw of over jou.
@4
Ook al is het waar wat je schrijft, dan mag hij toch wel deze vragen stellen? Hoop ik.
‘T gaat niet over jouw vrouw of over jou, hmmmmmmm.
Ik weet wel dat het in Japan voor een man een enorme afgang is als-ie ook maar 1 vinger uitsteekt in het huishouden. Getrouwde vrouwen die blijven werken zitten dus met een dubbele belasting. Vaak moeten zij voor de hele familie zorgen. (Zwangere vrouwen hoeven ook geen huishoudelijk werk te doen, zodat al het werk neerkomt op de overige vrouwen in het huis, of die nu een fulltime baan hebben of niet.)
Ik denk dat onze visie op “de Japanse man “net zo mank gaat als onze visie op “mannen van de vooroorlogse generatie … Veel daarvan deden niets in huis maar veel daarvan weer wel , mijn vader en mijn grootvader wel in ieder geval , ondanks het feit dat ze , weer net als de Japanse man vaak meer dan 10 uur per dag werkte … Wat de “Parasieten “betreft, IS er überhaupt wel werk voor ze ??? en in een overbevolkt land als Japan is het ouderlijk huis verlaten nog moeilijker dan hier .. een generatie van thuisblijvers is hier trouwens ook aan het ontstaan …
Ik weet niet of iedereen hetzelfde stuk heeft gelezen als ik, maar als een jongere op de zak van haar/zijn ouders teert, die ouders verwennen dat kind tot in de grond en er zijn dan meisjes wiens enige zorg is een zo rijk mogelijke man te krijgen, zonder daarbij te kijken naar wie die man echt is, ja dan noem ik dat parasieten. Zij leven omdat een ander hun leven mogelijk maakt.
En Bakra, ik weet niet wat jou dwars zit maar ik heb niets tegen vrouwen of mannen die thuis voor de kinderen zorgen, denk zelfs heel ouderwets dat dat goed voor jonge kinderen is, als er een ouder thuis is. Zorgt voor stabiliteit. Maar dat is een afspraak die je maakt, lijkt mij. Dat heeft niets met parasiteren te maken. Wat ik daar over die Japanse jongeren lees wel, dat is parasiteren in mijn ogen. Maar een ieder mag het daar niet mee eens zijn, maar veroordeel mij dan niet om mijn mening.
Je titel : Japan, niks hard werken, parasiteren op je ouders en op je man .. doet het m … dat “op je man ” … terwijl het stuk het alleen over kinderen heeft 🙂