Janken over “homohaat” als je verzocht wordt minder rellerig te doen

Het soort berichten waar ik lichtelijk misselijk van word.

“Ik zat te eten met mijn geliefde in restaurant Razmataz aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam. We hadden een mooi en eerlijk gesprek, over liefde en monogamie. Na afloop liepen wij naar onze fiets en begonnen elkaar spontaan te zoenen. Daarop begon de man achter de toonbank van de naastgelegen snackbar naar ons te roepen: ‘hou daar eens mee op’. Toen we een stap dichterbij deden, omdat we dachten dat we het niet goed verstaan hadden, werd hij nóg bozer en verbood ons op zijn terras te zoenen. Iets waar we geen gehoor aan gaven. Ik riep terug: ‘In Nederland mag dit, hoor!’ Voor mijn doen heb ik mij erg ingehouden. Ik ben niet zo diplomatiek.”

“In Nederland mag dit hoor” – dat zeg je dan heel moedig tegen zo’n snackbarhouder.
Gespecialiseerd in döner kebab, dat weet u dan al vast.

Goeie genade, ik heb de smeris achter mij aangehad wegens gemengd kussen. Schijnwerpers en koplampen op ons: Wil het een beetje lukken? Gaan jullie nu thuis verder?
Hetgeen we dan maar gedaan hebben.
Nooit op het idee een kiss-in tegen heterohaat te houden bij bureau Warmoesstraat.
Maar ja, die smerissen waren dan ook autochtoon, nietwaar…

20 gedachten over “Janken over “homohaat” als je verzocht wordt minder rellerig te doen”

 1. Ja, las het ook. Bij Zomergasten was hij eerder al uit zijn naadje gegaan over buitenlanders. Dapper en moedig werd het gevonden van die Olaf.

 2. foei katja, wat zie ik daar…
  hier houden we het beschaafd

  regels zijn regels, straf voor wie straf verdiend!

  😆

 3. Mijn reactie was beschaafd, gerelateerd aan en gefundeerd aan het homo issue waarin de grote wereld godsdiensten en oud regerings adviseur namens die islam niet zo veel qua visie verschillen, zie topic Seegers..
  Ik ben geen homo of gay maar je zal het maar zijn.

  Een ban is welkom , daar niet van .

 4. [ Goeie genade, ik heb de smeris achter mij aangehad wegens gemengd kussen. Schijnwerpers en koplampen op ons: Wil het een beetje lukken? Gaan jullie nu thuis verder?
  Hetgeen we dan maar gedaan hebben. ]

  Ja, zo simpel is dat als hetero. Als homo was je er zo niet mee weggekomen, als je al niet eerder kussend in elkaar was geramd door bezopen uitgaansvolk. Probeer het eens, en dan niet in de Warmoesstraat.

  In bovenstaande quote geef je aan dat jij weggegaan bent op last van de politie. Waarom deed je dat?

 5. Iedereen hier schijnt er vertrouwen in te hebben dat Erwin Olaf de waarheid vertelt, precies zoals het gebeurd is. Ik heb daar namelijk wel mijn twijfels over. De reden daarvoor is dat dhr. Olaf wel vaker de zaken op eigen wijze interpreteert.

  http://www.gk.nl/index.php?id=9&a=klacht&bericht=7868

  http://www.gk.nl/index.php?id=9&a=bericht&bericht=7785

  De (zelf ook homoseksuele) omstanders van het voorval uit de bovenstaande links, vonden blijkbaar dat dhr. Olaf zich net zo slecht of zelfs erger misdroeg (10 cm van het gezicht van een tiener tegen hem zitten te schreeuwen, erop wijzen dat hij tonnen betaalt aan kutmarokkanen zoals hem enz.) dan de Marokkaanse jongen die de 2 zoenende jongens bespotte en daarvoor later, na een gesprek met een lesbische omstander, zijn verontschuldiging aanbood. Dhr. Olaf voelde zich verraden door de homojeugd die ipv hem bij te staan, voor de tweede “Marokkaan” (die niets gezegd had en Joegoslaaf was) opkwam.

  Bij het voorval met deze snackbareigenaar heb ik dus ook zo mijn twijfels. Ten eerste heeft de snackbareigenaar het helemaal niet over homo’s gehad. We weten ook niet hoe uitgebreid, intens en langdurig het zoenen was. Als ze daar echt een poosje hebben zitten te tongen, dan kan ik me indenken dat iemand die preuts is ingesteld (ben zelf niet zo preuts), ze gesommeerd heeft om dat niet op zijn terras te doen. Gebeurt ook wel eens bij hetero’s. Het zou dus heel goed kunnen dat de snackbareigenaar ook geprotesteerd zou hebben als het 2 hetero’s betrof. Dat hij zich bewust of onbewust er extra aan stoorde omdat het 2 mannen betrof (dus toch homodiscriminatie) is ook mogelijk. We weten het niet zeker.

  Zolang de snackbareigenaar het echter niet expliciet over homo’s heeft gehad dan is Erwin’s mening dat het homodiscriminatie betrof, zijn eigen interpretatie. De media erbij halen en andere mensen bij een persoonlijke ruzie betrekken is mijns inziens laf als er niet expliciet iets over homo’s is gezegd. Dat is gewoon misbruik maken van de strijd voor homo-emancipatie voor een persoonlijke ruzie. Op het internet wordt er nu weer gescholden op Marokkanen, moslims, opgeroepen tot een boycot van shoarmazaken en zelfs het ingooien van ruiten. Zoveel commotie over iemand die mogelijk slechts preuts ingesteld was. Zou als het een autochtone snackbareigenaar was geweest dit dan ook zo opgeblazen zijn?
  ————————————————-
  Bovenstaande reactie kwam er bij Joop niet door. Begrijpen jullie dat? Blijkbaar is de vrijheid van meningsuiting ondergeschikt aan het doorgaan van de kiss-in. Er zouden maar eens mensen kunnen zijn die zich bedenken over hun deelname aan de kiss-in naar aanleiding van mijn reactie. Alleen positieve reacties toegestaan.

 6. @9: Mr. Q:

  [ Bovenstaande reactie kwam er bij Joop niet door ]

  Jawel en zelfs nog voordat je je artikel hier plempte. Wat is nou eigenlijk je missie?

 7. Nee, dat is niet zo. Bij mijn tweede poging kwam ik er pas door. Dat mijn eerste reactie er niet doorheen kwam weet ik doordat er bij “reacties in de wachtrij” er eerst 1 stond en later weer 0. Ook waren er kleine verschillen in de tekst (bijv eerste reactie had ik er niet bij geschreven dat het om een Joegoslaaf ging) van mijn eerste en tweede reactie. De eerste reactie had ik bovendien gisteren na middernacht geschreven en de tweede reactie rond 8 uur.

  Toen ik mijn reactie hier op Krapuul schreef was mijn eerste reactie op Joop dus al afgewezen en stond mijn tweede reactie nog in de wachtij. Ik sta trouwens positief tegenover Joop en was daarom juist zo extra verontwaardigd toen mijn eerste reactie afgewezen werd. Blijkbaar is mijn vrijwel identieke tweede reactie door iemand anders beoordeeld als de eerste.

  O ja, en doe eens normaal zeg. Waarvoor meteen “missie”? Iedereen die iets schrijft wat je niet bevalt is met een missie bezig?

 8. @11:

  [ O ja, en doe eens normaal zeg. Waarvoor meteen “missie”? Iedereen die iets schrijft wat je niet bevalt is met een missie bezig? ]

  Oja, even normaal doen ja..

  Goed, Olaf is een domme doos. Daar huppelen domme dozen achteraan. En verder? Wat is het nieuws?

 9. “Ja, zo simpel is dat als hetero. Als homo was je er zo niet mee weggekomen, als je al niet eerder kussend in elkaar was geramd door bezopen uitgaansvolk”

  Suggereer je hier dat ook de politie homo’s discrimineert? Hetero’s worden met schijnwerpers in het gezicht geschenen en krijgen slechts een sarcastische opmerking, waarna ze mogen gaan terwijl homo’s er niet zo makkelijk mee wegkomen.

  Wat doet de politie dan? Slaan ze de homo’s in elkaar? Krijgen ze een boete wegens ongeoorloofd homoseksueel gedrag? Denk je soms dat wij hier in Iran zitten ofzo?

 10. @13:

  [ Suggereer je hier dat ook de politie homo’s discrimineert? ]

  Ja, de politie is homo-vijandig, en moet ook niks hebben van buitenlanders. Zelfde laken een pak.

  [ ..] Denk je soms dat wij hier in Iran zitten ofzo? ]

  Dit zegt E. Olaf dus ook. “Wij doen dat in NL anders”.

 11. @8
  Het was op het Rokin, om u te dienen, aan de stille zijde. Dat valt onder bureau Warmoesstraat, neem ik aan.

  Als homo was je er zo niet mee weggekomen, als je al niet eerder kussend in elkaar was geramd door bezopen uitgaansvolk

  Precies, en daar ligt nou juist de bron van mijn ergernis over Olaf, die een show bouwt over een kebabboer terwijl hij dondersgoed weet hoe De Autochtone Menigte elders op hem en zijn nieuwe liefde zou reageren. Weer eens puntje scoren tegen De Allochtoon (“Dit mag in Nederland”).

  Ik weet niet of ik even buigzaam gereageerd zou hebben als het een ander bureau was geweest dan het beruchte Warmoesstraat – maar elders zal men niet zo gedaan hebben. Heb nog nooit op dit punt bemoeienis van de politie meegemaakt.

  Die mijnheer Olaf is met een missie bezig, om die term even aan te houden, en vindt een gewillig gehoor bij de Telegraaf en het bijbehorende volkje. Ja, en je mag ook zelf in brand gestoken foto’s van mensen met het Downsyndroom exposeren in Nederland, prachtland hoor.
  Het gaat hier ook nog eens om iemand met wie ik geen geduld wens te hebben, dat geef ik toe.

 12. Het staat voor mij niet vast dat het hier gaat om homo-discriminatie. De man had gewoon geen zin in tongende mensen op zijn terras, zo lees ik het. Het zal wel mogen en als er mensen voor mijn neus staan te tongen zal ik er niks van zeggen maar dat wil niet zeggen dat ik het echt op prijs stel. Maar ik kan me wel voorstellen dat er mensen zijn die er wel iets van zeggen zonder dat er dan meteen sprake is van onderdrukking of iets dergelijks.

 13. @13
  Iran ken ik niet, maar ik vermoed dat het niet anders is dan Egypte, Syrië en andere midoosterse landen die ik wel een beetje ken: “daar” word je gek aangekeken als gemengd stel dat hand in hand loopt etc., terwijl mannen en vrouwen dat dan wel doen zonder opzien te baren. ’s Lands wijs ’s lands eer zei Herodotus al. Een kebabboer aanspreken op zijn “andersheid” komt op hetzelfde neer als zijn eventuele homovijandigheid, moet ik dit nu echt nog expliciet uitleggen?

 14. @15: Arnold:

  [ Het gaat hier ook nog eens om iemand met wie ik geen geduld wens te hebben, dat geef ik toe. ]

  Nee, ik moet ook niks van die hystericus Olaf hebben en zijn missie, schreef ik al in mijn eerste reactie.
  Mijn eigen gevoeligheid ligt anders denk ik Arnold. Ik word soms ook wel eens het geouwehoer beu over de Gaypride terwijl het Rotterdams carnaval helemaal te gek is enzo. Altijd dat gedoe over “doe maar normaal”. Maar vrouwentieten zijn leuk om te zien. Voor de meesten dan, ik zeg niks over jou.

  VPRO zond gisteravond bij Zomergasten Lidewij Edelkoort uit. Zum kotzen vond ik, ook een eng mens.
  Maja, cultuur he

  http://www.dailymotion.com/video/xk7m0_balkan-erotic-epic-marina-abramovic_creation

  vooral die vis in de vagina vanaf 1.40 is zeer wetenswaardig. Geweldig die aardse rituelen. De kritieken zijn lovend. Alom.

  Zo, ik ben mijn ei kwijt 🙂

 15. @18
  Ik heb een kolerehekel aan de VPRO. Gids voor het burgermansvolkje wat ze goed moeten vinden. Dat die Olaf er bij opgetreden heeft verbaast mij niets.

 16. @19:

  Mij ook niet.
  Dat filmpje vind ik een teken aan de wand, ” Blut und Boden ” is terug aan het keren. Die Edelkoort voorspelde ook een nieuwe opleving van de romantiek.
  Gekoppeld aan het filmpje moest ik toch eerder denken aan Oswald Spengler en Nietzsche dan aan een prieeltje met geliefden m/v of m/m.

Reacties zijn gesloten.