Jan Roos (Powned), de ‘aanrander’

Recent was de laatste uitzending van Powned in ‘oud format’.

Voor deze “laatste” aflevering toog Jan Roos, die zich graag laat zien in nazi-kledij alsook alom bekend van zijn homofobe opmerkingen en verder wangedrag, met camera(team) naar een of andere beurs alwaar hij, zoals blijkt uit de door Powned getoonde beelden, de ene na de andere vrouw lastig viel met walgelijke opmerkingen. Zover gaande dat hij op een gegeven moment, zonder expliciete toestemming, de borsten van een vrouw begon te betasten.

‘Wanneer de ander de aanraking ongewenst vindt, geldt het als aanranding en is het strafbaar.’

Het een en ander is hier terug te zien, van 11:16 tot 11:30.
Als ik de Alexa-ranking mag geloven, dan surfen er nogal wat (minderjarige) scholieren naar de site van powned. Deze worden geconfronteerd met de uitingen/gedragingen van Jan Roos.

Alexa rank: hier en hier

Ik vraag mij sowieso al af, waarom de site van powned (overigens net als geenstijl) zoveel traffic genereert komende van scholen. Je gaat naar school om te leren, surfen op het internet doe je maar thuis?! Maar daar gaat het niet zozeer om.

Seksuele intimidatie – dat is het – is (en blijft) helaas een hels probleem. Wereldwijd. Wat Jan Roos en de verdere redactie van Powned hier doet, is deze immer voortdurende strijd nog lastiger maken door het expliciet tonen van dit gedrag. Dit is m.i. volstrekt onacceptabel. De juichaapjes die dit afdoen als “leuk”, “grappig” of wat ook, moeten beseffen dat er valide redenen zijn om dit zedenmisdrijf strafbaar te maken.

Nu ben ik zeker geen advocaat, of jurist. Evengoed begrijp ik uit deze wetteksten dat Jan Roos (en mogelijk de redactie van powned) juridisch aangepakt kan worden.

Iets wat ik toe zou juichen.

“Ook ontuchtig zijn alle handelingen die tegen het gevoel van zedelijkheid in de maatschappij ingaan.”

Mocht de dame in kwestie in een later stadium, – jaren later zelfs! –, alsnog besluiten om aangifte te doen van aanranding, dan is dit van toepassing. Dit gaat uiteraard niet alleen op voor de dame op de beurs.

Als iemand nog meer ranzigheid van de hufters van Powned kan verdragen:

https://krapuul.nl/?s=powned

Had ik al gezegd dat subsidiespons Powned van mijn belastingcenten wordt gemaakt? Fuck you, Plasterk!

Zoals Ralph eerder al schreef: Hef Powned op!

1 gedachte over “Jan Roos (Powned), de ‘aanrander’”

  1. Pingback: Almeerder aanranders | Krapuul

Reacties zijn gesloten.