Jammer! Geen ‘snik’ meer van Verhagen op congres

Verhagen wil geen gedoogconstructie meer, het moet een meerderheids- of minderheidskabinet worden na 12 september. Voor Nederland komt dit inzicht een beetje te laat, vind ik. Na de verkiezingen van 2010 waren VVD én CDA er van overtuigd dat de PVV een hele normale partij is (vindt de VVD nog steeds, volgens mij) en het CDA zag een kans om in het centrum van de macht te blijven. Vinden ze altijd lekker die CDA’ers. Maar dat idee en die instelling heeft er dus voor gezorgd dat dat kabinet van Rutte de boel heeft kunnen lopen verkloten de afgelopen 1,5 jaar, crisis, aantal werklozen boven de half miljoen, maar we mogen wel 130 op een paar kleine stukjes snelweg!

Herinner je je nog dat congres – HET congres! – waar Verhagen een meesterlijk stukje theater ten beste gaf, dat hij zich met hart en ziel inzette voor het CDA, dat hij dacht dat de enige weg een kabinet met gedoogsteun van de PVV was, dat hij daar zijn handen voor in het vuur zou steken (of zoiets), met de beruchte snik in zijn stem. Vol emotie, die Maxime. Dat congres waar Camiel Eurlings trouw zweerde aan de leider van het CDA op een manier die bij mij de rillingen over de rug deed lopen. Zo eng.

Diezelfde Maxime ziet nu niks in een gedoogconstructie, ach, maar wat heeft Maxime nog te zeggen? Volgens mij is hij uitgerangeerd bij het CDA en is hij allang bezig met een leuke baan ergens anders. Spullen zullen wel gepakt en klaar staan, uiteraard tegen een monsterlijke goede vergoeding. Politici werken ten slotte bijna altijd tijdens hun politieke carrière aan hun volgende baan in het bedrijfsleven. Soort springplank, op onze kosten.

2 gedachten over “Jammer! Geen ‘snik’ meer van Verhagen op congres”

  1. Wilders mocht de meest krankzinnige dingen van ‘m roepen en nu zegt Roemer iets over die 3% springt -ie d’r gelijk bovenop, driedubbele lapzwans.
    Zelden zo’n minkukel in de politiek gezien.

  2. Geen ‘snik’ meer van Verhagen op congres.

    Mooie titel!

    Ik vond het overigens prima toneel. Het was zeker de entreeprijs voor het congres waard.

    Een kniesoor die vindt dat zo’n CDA-partijgebeuren iets met inhoudsvolle politiek te maken moet hebben.

Reacties zijn gesloten.