Jacobin Magazine kiest partij voor Bernie met remake pamflet Upton Sinclair

Het Nieuwe winternummer van Jacobin Magazine is een ‘endorsement’ voor Bernie Sanders in de vorm van een hommage aan schrijver/activist Upton Sinclair.

Hij schreef meer dan 90 boeken. Sinclair behoorde tot de muckrakers, schrijvers die corruptie onderzochten en aan het licht brachten. Hij werd bekend met zijn boekThe Jungle (1906), dat ging over de werk- en leefomstandigheden van de arbeiders in de vleesverwerkingsfabrieken in Chicago, in navolging van het boek ontstond de Pure Food and Drug Act in 1906. In 1943 ontving hij de Pulitzerprijs voor fictie. Sinclair was een uitgesproken socialist en deed meermalen tevergeefs mee aan congresverkiezingen als een kandidaat van de Socialist Party of America. Hij was ook de kandidaat van de democratische partij voor het gouverneurschap van Californië, tijdens de Grote Depressie, in 1934. De campagne werd gevoerd onder de vlag van “End Poverty League”, maar hij werd niet verkozen.

Het verkiezingspamflet hierboven was de inspiratie voor de voorplaat van het nieuwe winternummer (van Jacobin Magazine )

Overigens is vermeldenswaard dat in de eerste 24 uur na het begin van de Bernie Sanders campagne al $6 miljoen dollar was opgehaald geschonken door meer dan 200.000 donors.