Israël bombardeert luchtmachtbasis in Damascus

Het oppercommando van het Syrische leger heeft vrijdag bekendgemaakt dat Israel een aanval met raketten heeft uitgevoerd op een belangrijke luchtmachtbasis net buiten Damascus, meldt Reuters.
Volgens het commando werden diverse raketten afgevuurd vanuit Galilea op de Mezza luchtmachtbasis, enkele kilometers van het paleis van Assad. De basis is in gebruik bij diens speciale elitetroepen, de Republikeinse Garde. Deze basis is in het verleden onder meer gebruikt om raketten af te schieten op gebieden buiten Damascus die door rebellen werden beheerst. De Syrische bekendmaking zei dat de aanval ”repercussies” zal hebben. Er werd gesteld dat de aanval een brand veroorzaakte. Er werd geen melding gemaakt van aantallen slachtoffers, maar de staatstelevisie meldde eerder dat er diverse explosies waren geweest en dat ambulances naar de basis waren gedirigeerd.
Israel heeft de aanval bevestigd noch ontkend. Een militaire woordvoersters zei dat Israel ”geen commentaar geeft op berichten zoals deze”.

Dat klopt. Israel geeft dit soort aanvallen nooit toe. De laatste paar jaar heeft het verschillende malen aanvallen uitgevoerd om bevoorrading van Hezbollah in Libanon met raketten of andere wapensystemen tegen te gaan.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist