Islamisering blijkt hoax

Zeg, die islamisering van Nederland, merkt u daar eigenlijk wat van? Ik woon in een piepklein appartement in een heel gewone wijk in een tamelijk grote stad in Nederland, met kleine rijtjeshuizen.

Oh, ik zie wel eens een Marokkaanse jongen als ik naar de stad loop. Of een oude Turkse man op de fiets, een Turks lied zingend. Ik kwam ook eens een Afrikaanse mevrouw in een lang, tevens hoofdbedekkend, gewaad tegen die mij vriendelijk groette. De eerste twee zouden beslist atheïsten kunnen zijn; niets dat erop wees dat ze moslim waren. En zelfs die mevrouw zou eventueel een vrijdenkend leven kunnen leiden; dit soort kledingvoorschriften zijn vaak eerder landgebonden dan aan de religie ontleend.

Jehovagetuigen lijken mijn wijk opgegeven te hebben (uitslapen is hier sowieso beter mogelijk dan in het dorp waar ooit mijn ouderlijk huis stond, en waar men bij goed weer onveranderlijk vanaf 10:00 uur in de ochtend allerlei lawaaiïerige en bij voorkeur gemotoriseerde onderhoudswerkzaamheden aan huis en tuin startte), maar in de binnenstad heb ik daarentegen nog wel eens een levendige discussie met een volgens eigen zeggen voorheen beestend jongmens doch recentelijk bekeerd Christen gehad.

Ook stond ik mij ooit op de markt eens af te vragen waar in ’s hemelsnaam ik nu dan toch weer naar toe zou gaan, toen ik aangeklampt werd door een zorgelijk kijkend echtpaar, dat mijn zoekende blik blijkbaar interpreteerde als zijnde op zoek naar Jezus.

Maar ik heb dus nog geen imam aan de deur gehad die mij terecht kwam wijzen vanwege mijn ongetwijfeld liederlijke en blasfemische levenswandel.

Wat dat betreft: ik ben in Chicago eens door twee mormonen, en zelfs hier ter stede nog eens door een Hare Krishna aanhanger aangeklampt, maar ik heb werkelijk nog nooit welke poging dan ook meegemaakt van een moslim waar dan ook om mij te bekeren, wat toch een essentieel onderdeel zou moeten uitmaken van de islamisering, denkt u niet?

12 gedachten over “Islamisering blijkt hoax”

 1. Het stikt hier van de Marokkanen en Somaliërs. Maar islamisering? Nee nooit wat van gemerkt. En voordat er weer zo’n PVV-kneus “kijk om je heen” komt balken; ik heb om me heen gekeken en het antwoord is: nee.

 2. Aha, weer een nieuwe vraag voor mijn proefwerk.

  Noem vijf voorbeelden van Islamisering die jouw dagelijks leven beïnvloeden.

  Oh ik weet er nog eentje!

  De juwelier verklaart dat hij 10 maal is overvallen.
  Wie heeft de grootste kans om overvaller te worden.
  a. De jongere die naar de kerk of Moskee gaat en daar leert over de liefde van God en hoe je een goed mens kan worden.
  B. De jongere die opgroeit voor galg en rad en alleen kerst of ramadan viert omdat hij dan vrij heeft van school?

 3. @Salonsocialist.

  Voor je proefwerk; als je naar het ziekenhuis gaat en het verplegend personeel dokter/specialist/verpleger kan ook net zo goed een hardwerkende niet voor galg en rad nieuwe Nederlander zijn. Als morgen iedere allochtoon staakt dan ligt Nederland plat.

  De juwelier die als voorbeeld wordt genoemd. In Amsterdam zijn al jaren juweliers zaken als bunkers, zelfs in mijn tijd toen ik nog in Amsterdam werkte voor het gehakketak, werden ze met veel geweld overvallen door professionele criminelen.

  Cijfer proefwerk -4

 4. Er is mij maar één “Koraniserende” ( want evangeliserend werkt hier niet ) Moslim groepering , een soort Moslim-Yehovas uit Maleisie , maar die gaan ook al niet van huis tot huis hier in het westen ..

 5. Een juwelierszaak, zwaar en zwaar beveiligd, waar een kei- en keihard werkend team van frisgeurende en opgedofte dames achter de toonbank staan, waar dames met bontjes en heren met kraakschoenen en van die vvd nekhanddoekjes binnengaan is volledig uit de tijd!
  Tekenend voor de tweedeling in de mij.: een dikke muur eromheen, via een camera bekijken welk kleurtje iemand heeft en hoe sjofel hij/zij eruit ziet, dan pas gaat de draaideur open. En dan nog is het oppassen. Legale maffiosi…(nou, zo kannie wel weer Joey!)

  Op de albert cuyp staan Turkse, Marokkaanse, Somalische en Surinaamse juweliers gewoon met een kraam. En alles glanst en glimt, is er spotgoejekoop ,-)) Leve de immigrant!

 6. stadsFEEST http://www.stadsfeestdoetinchem.nl/programma.aspx
  plus gebedsoproepen, klokkegelui

  zo kan het ook, geurt, ga es kijken
  stop subiet met je haatzaaigedoe
  en doe es wat nuttigs met je leven!

  (…) proberen ook de joodse gemeenschap in Doetinchem bij de dienst te betrekken.

  “Het is een statement” (…) “We willen in deze tijd van verharding Doetinchem laten zien als een tolerante stad waar diverse nationaliteiten vredig naast elkaar leven en samen hun godsdienst belijden.”

  http://goo.gl/5gskX

 7. Waar we daadwerkelijk last, en dan bedoel ik ook last (want ik erger me er kapot aan) van hebben is de Amerikanisering. DIE is op alle terrein te merken. Paar voorbeeldjes: de zwembroekenmode van de mannelijke jeugd (onderbroek van het juiste merk en een lange broek afzakkend, je kan er geen slag mee hard zwemmen!), we hebben KIDS (ik heb kinderen…), we moeten zo nodig Engels praten (terwijl je met Frans en Duits direct een topbaan hebt, geen mens die het spreekt) en de uitverkoop is verziekt tot SALE!
  Onze Pratende Pedaalemmer, de heer Rutte , kwakt overal managementtaal doorheen, een soort veenlijken-Engels. En als je naar de bakker gaat zijn de cakejes opeens brownies geworden. Half Nederland denkt dat we jury rechtspraak hebben en wil zelfs Halloween gaan vieren. Laatst hoorde ik dat er zelfs al Thanksgiving gepromoot werd. En dan heb ik het niet eens gehad over de Kerstman (een protestantse Sint, gejat uit Holland en verkracht door Cola) en Valentijnsdag.
  En als mohammedanen graag hun eigen feesten willen vieren beginnen we te zeuren.

 8. Van hoaxen kan je in principe heel veel geld uitslaan, flinke beveiliging op volkscentjes gaan regelen en tevens een lulkoek partij opstarten.
  Niet te vergeten: het wordt allemaal echt geloofwaardig pas als je je haar blondeert. 🙂

 9. Mark Schreef:

  (…)Laatst hoorde ik dat er zelfs al Thanksgiving gepromoot werd

  Wahaha, en aan wie geven wij dan Thanks? Aan de Neanderthalers die de Batavieren ooit zo gastvrij hebben ontvangen of zo?
  Goed punt Mark. Alleen was ‘cake’ natuurlijk ook al een Engels leenwoord 😀

 10. Ik krijg meer en meer het idee dat mensen die het woord islamisering de aandacht proberen af te leiden van de werkelijke problemen die er zijn. In 2083 is Nederland niet een islamitische staat, maar een staat die waarschijnlijk onder water staat.

 11. Je woont toch niet in Delft?

  Een verklede student heeft zaterdag in Delft voor commotie gezorgd. Hij fietste in een wit gewaad door de studentenstad.

  Een voorbijganger zag rond 11.00 uur een man over de Schieweg fietsen die er ‘opvallend en afwijkend’ uitzag.
  Diverse politie-eenheden gingen op zoek naar de man met het witte gewaad, maar al snel kwamen berichten binnen dat het ging om een verkleedpartij.

  Even later werd duidelijk dat bij een studentenvereniging aan de Oude Delft tot 10.00 uur een feest aan de gang was geweest, waarbij de studenten zich als Arabier hadden verkleed. Hierop werd de zoekactie afgeblazen.
  http://www.nu.nl/opmerkelijk/2515398/ophef-fietsende-arabier.html

 12. Laurent Schreef:

  Mark Schreef:
  (…)Laatst hoorde ik dat er zelfs al Thanksgiving gepromoot werd
  Wahaha, en aan wie geven wij dan Thanks? Aan de Neanderthalers die de Batavieren ooit zo gastvrij hebben ontvangen of zo?
  Goed punt Mark. Alleen was ‘cake’ natuurlijk ook al een Engels leenwoord

  Geen slecht idee , maar dan noemen we het “Good-Riddance -Day ” ( blij dat ze opgerot zijn dag ) omdat we blij zijn dat die Fundamentalistische Pelgrim-Fathers niet in Leiden gebleven zijn …. ( ze vonden de Calvinisten niet strak genoeg )

Reacties zijn gesloten.