Internationale Dag der Inheemse Volken vergeten zeker?

De media hadden het uiteraard te druk met komkommeren op 9 augustus, maar die dag bestaat echt. Dan worden de inheemse Volkeren in het zonnetje gezet, of ze dit nu willen of niet. We denken dan ook aan de stammen die wij, het vrije Westen, nog gaan ontdekken en het plezier van de moderne tijd gaan gunnen. Mobieltjes enzo, die willen ze vast wel, vooruitgang heet dat.

De inheemse volkeren zijn de laatste tijd vrij afwezig in de media. Veelal is dit het gevolg van een gebrek aan informatie, aangezien inheemse volken vaak afgezonderd leven en daardoor vrij onzichtbaar zijn. Ook lijkt het alsof de aandacht voor dit soort volken in Nederland kleiner is dan bijvoorbeeld in buurland België.

Het verbaast me niets dat dit land weinig wil weten van de Inheemsen, wat moet je met al die inboorlingen, straks komen ze met zijn allen die oerwouden uitgerend en willen ze ook nog asiel vragen hier en dan zit je met die stammen in je maag, zoveel bos is er hier niet meer. Dat kan niet. Lekker onzichtbaar blijven in die bossen daar.

Landroof is voor deze mensen het grootste probleem en zij hebben te lijden onder het economische gewin van overheden en multinationals die het allemaal geen donder kan schelen, weg met die mensen. Zonder land overleven ze niet. Ze hebben de wouden nodig, harder dan wij, Maar ja, de poen hè.
Nederland is ook een belangrijke importeur van producten en stoffen die een zware tol leggen op deze volken, zoals bio-ethanol, soya en hout.

stam
JOEHOE WE KOMEN JULLIE REDDEN HOOR !!

Er is een VN-verklaring over de Rechten van Inheemse Volken. Hierin worden de collectieve rechten beschreven die de inheemse bevolking heeft met betrekking tot hun voorvaderlijk land en de inrichting van hun leven. Alle landen hebben deze verklaring ondertekend, wat op zich natuurlijk erg positief is. Het punt is alleen dat dit niet juridisch afdwingbaar is, waardoor het voor deze stammen alsnog vrij weinig zoden aan de dijk zet.

Ik vrees het ergste voor deze mensen. Het corporatisme kent geen enkele andere waarde dan veel geld verdienen en gaat daarbij over lijken. De hele planeet moet eraan. Zoals Defrysk vandaag ook al schreef.

Ik ben somber vandaag, als je tot je door laat dringen wat er allemaal gaande is dan kan het eigenlijk niet anders of het wordt een mens soms droef te moede…

 

2 gedachten over “Internationale Dag der Inheemse Volken vergeten zeker?”

Reacties zijn gesloten.