INHolland als lachertje?

Als afleggertje uit de politiek krijgt Doekle Terpstra (CDA) over zich heen wat de notoir corrupte Geert “Noordzuidlijn” Dales (VVD) had moeten krijgen.

Terpstra zag het wel gebeuren dat de naam INHolland zou verdwijnen. Maar betekent dit ook dat het hele conglomeraat ontbonden wordt?

Een vraag waar ik als “burger” mee zit. Als een dergelijke organisatie zich bezighoudt met een lachertje maken van de eigen doelstellingen en wettelijke voorschriften ten aanzien van examens en dergelijke openlijk aan haar laars lapt, dan zou deze ontbonden moeten worden en zelfs vervolgd als criminele organisatie (art. 140 WvS). (Zie ook: Osira). Dat gebeurt “natuurlijk” niet. Daarvoor zijn de politieke afleggertjes er ook als topbestuurders neergezet.

Gek niet, je hoort nou nooit eens van iemand die met veel poeha “aangifte heeft gedaan” tegen zo’n conglomeraat.
Markteconomietje spelen heeft zo zijn eigen regels (ik had natuurlijk ook kunnen schrijven: zie al die zwendelende banken die “too big to fail” zijn).

1 gedachte over “INHolland als lachertje?”

  1. Of gelijk aangifte gedaan moet worden betwijfel ik. En zeker niet tegen Doekle Terpstra. Maar dat naamswijziging onvoldoende is lijkt me helder. Inholland staat niet alleen, flinke bezem door het HBO Dagtaak vandaag: http://bit.ly/jfyAJd

Reacties zijn gesloten.