Ineke van Gent (GL) stopt er mee

Ineke van Gent stelt zichzelf niet verkiesbaar voor de Tweede Kamer verkiezingen van 12 september aanstaande.

GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent (54) houdt het voor gezien. Op het Binnenhof een markante verschijning: een stevige vrouw met wild, blond haar, goedlachs, een stevig debater die jip-en-janneketaal sprak voor het begrip gelanceerd werd. Als vergadervoorzitter in staat om gespannen, beginnende ministers, staatssecretarissen en Kamerleden op hun gemak te stellen.VK

Voor mij was van Gent de belichaming van de L in GL; stemde eigenwijs tegen de missie naar Kunduz welke de partij eerder al in grote verlegenheid bracht. Ik krijg een beetje het idee dat men bij GL compleet vergeten is dat men voortkomt uit de CPN, PPR, PSP en EVP. Hoeveel van deze kiezers zou men nog over hebben?

Na de laatste collaboratie met Rutte cs over het ‘fantastische’ begrotingsakkoord voor 2013, hoop ik dat deze partij een ongenadig pak op haar donder krijgt op 12 september.
En neem D66 dan ook maar gelijk mee met hun “over je schaduw heen springen”.
Hoe kun je nu over een schaduw springen als er een donkerbruine wolk boven ons land hangt?

5 gedachten over “Ineke van Gent (GL) stopt er mee”

  1. Volgens mij was Van Gent de rechterhand van Sap tijdens de onderhandelingen over het Kunduz-akkoord, dus met dat linkse geweten valt het wel wat mee.

    Maar ik geeft toe dat ook ik altijd – al dan niet terecht – een zwak voor Van Gent heb gehad.

  2. Tenslotte zit ze al veertien jaar in de Tweede Kamer. Dat is lang. Maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze zich te links vond voor GroenLiberaal.

  3. Ze wil wel minister of staatssecretaris worden als GL in de regering komt. Dus zo principieel is ze nou ook weer niet. ( nos journaal ).

  4. Nee, dit wordt wel met veel poeha aangekondigd, maar je mag bij deze liberalen eigenlijk niet zo lang in de Kamer zitten, dus ze zou hoe dan ook geen kandidaat meer hebben moge nzijn.

Reacties zijn gesloten.