In opspraak geraakte Welshe minister dood gevonden

Carl Sargeant, een voormalige minister van de Welshe autonome regering, is vandaag dood aangetroffen in zijn woning. Volgens onbevestigde berichten heeft hij zelfmoord gepleegd. De politie sluit een misdrijf in elk geval uit.

Carl Sargeant. Illustratie: Wikipedia

Een paar dagen geleden werd Sargeant ontslagen na beschuldigingen over ‘ongepast gedrag’, een eufemisme voor seksuele intimidatie. Sargeant zei na zijn ontslag dat hij terug zou vechten. Hij drong aan op een onafhankelijk onderzoek, dat hem naar zijn stellige overtuiging vrij zou pleiten.

Jeremy Corbyn betitelde het nieuws als ‘schokkend’. De tweede man van Labour, Tom Watson, voegde er aan toe: “Ik heb jaren samen met Carl campagne gevoerd. Hij was een krachtige stem voor arbeiders en voor Wales. Er zijn geen woorden voor deze tragedie”.

De precieze inhoud van de beschuldigingen is niet bekend, maar ze waren ernstig genoeg om Sargeant zijn positie binnen de regering én binnen Labour te kosten. Na zijn ontslag verklaarde Sargeant het eens te zijn met dat besluit. Doen alsof er niks aan de hand was zou de Welshe regering ernstige schade berokkenen. Sargeant zei niet te weten welke beschuldigingen precies tegen hem ingebracht waren.

Bron: The Independent