In de stembus en op straat: stop Wilders’ campagne van de haat

Dit artikel verscheen eerder op Socialisme.nu.
Het proces tegen Geert Wilders is hervat. De PVV-leider staat terecht wegens de belediging en discriminatie van moslims, en het aanzetten tot haat tegen moslims. Wilders kreeg aan het einde van de regiezitting gisteren het woord. Opnieuw gebruikte hij dat voor een tirade tegen de islam: ‘Het is een ideologie die voortkomt uit de woestijn en alleen maar woestijnen kan voortbrengen omdat ze de mens geen vrijheid gunt’. Dat de zogenaamde voorvechter van de ‘vrijheid’ zelf elke kritiek op zijn gedachtegoed liefst de mond snoert bleef onvermeld.

Door Max van Lingen

Reeds in de eerste weken van het nieuwe jaar hebben we kunnen zien wat Wilders voor 2011 in petto heeft. Ditmaal werd de directeur van een katholieke basisschool in Nijmegen onder vuur genomen. Het schoolhoofd had een interne memo rondgemaild waarin werd geadviseerd leerlingen die vrij vroegen voor het offerfeest, naar hem door te sturen. Daarbij had hij zich ook kritisch uitgelaten over de PVV. Voor Wilders reden om het ontslag te eisen van de directeur.

Wilders fulmineerde: ‘Buigen voor de islam door onderwijzers te dwingen het verschrikkelijke offerfeest te vieren en in een adem je afzetten tegen de Partij voor de Vrijheid. Let wel: het gaat hier om een katholieke school. Je zou van christelijke scholen toch mogen verwachten dat het weet wat de islam betekent voor christenen. Mijnheer Van Lankveld is volslagen ongeschikt voor het onderwijs. Weg met die man.’

Hiermee heeft Wilders zijn toon voor het nieuwe jaar gezet: vrijheid van meningsuiting geldt alleen voor wie het met hem eens is, alle anderen moeten hun mond houden en verdwijnen. Aan zijn haatcampagne tegen de islam lijkt geen einde te kunnen komen. Vorig jaar zocht Wilders zijn bondgenoten in New York op om hen te steunen in de strijd tegen de bouw van een religieus centrum. Eén van hen, John Joseph Jay, roept zelfs op tot het vermoorden van moslims en linkse mensen.

De haat tegen deze groepen deelt Wilders met zijn partij-ideoloog Martin Bosma, die inmiddels een kruistocht voert in de kolommen van de Volkskrant en het NRC tegen alles wat links of islamitisch is. PVV-fractiegenoten zoals Lucassen, Brinkman, Graus, Sharpe, De Mos, Hernandez en Van Bemmel kwamen recent op minder charmante wijze in het nieuws. Maar terwijl Wilders criminele allochtonen het land wil uitzetten houdt hij zijn criminele fractieleden de hand boven het hoofd.

Weerwoord

De hypocrisie van rechts kan echter vrij spel krijgen zolang links faalt een principieel weerwoord tegen deze racistische stemmingmakerij te formuleren. De trend is eerder dat rechts naar de mond wordt gepraat. Zo kreeg de VVD’er Atzo Nicolaï bij zijn hernieuwde poging om het verbod op groepsbelediging af te schaffen steun van Kamerlid Tofik Dibi van GroenLinks.

Dibi gaf weliswaar aan dat GroenLinks nog geen standpunt had, maar er in beginsel wel positief tegenover te staat: ‘Ik zou het geweldig vinden als wij samen met de VVD konden optrekken. Van groepsbelediging denk ik in ieder geval: dat kan echt uit het wetboek.’

Linkse partijen worden al sinds de opkomst van Fortuyn gegijzeld door de angst om voor ‘politiek correct’ en ‘multiculti’ te worden versleten. Op 30 oktober vorig jaar schitterden alle linkse partijleiders opnieuw door afwezigheid tijdens de grote demonstratie tegen racisme en uitsluiting bij de Dokwerker.

Een voorzichtige positieve draai is te bespeuren bij PvdA-leider Cohen. In een recent interview met nu.nl riep hij prominenten op ‘stelling te nemen tegen discriminatie’ en in Vrij Nederland vergeleek hij de wijze waarop moslims worden behandeld met de manier waarop Joden in de jaren dertig werden uitgesloten. Vanwege die laatste uitspraak kwam Cohen zwaar onder vuur te liggen omdat hij het debat met dit soort vergelijkingen ‘zou doodslaan’ – een eigenaardige redenering voor degenen die zich zo graag voordoen als voorvechters van het vrije woord.

De manier waarop de PVV in de Tweede Kamer steeds meer geaccepteerd wordt en invloed krijgt op het kabinetsbeleid onderstreept hoe belangrijk de verkiezingen zijn voor de Provinciale Staten. In de stembus op 2 maart hebben we een kans om met een zo links mogelijke stem een blokkade op te werpen tegen het asociale beleid van Rutte en Verhagen en tegen de racistische stormram van Wilders.

Toegeven

Maar juist de manier waarop linkse politici tegelijk toegeven aan rechts laat duidelijk zien dat stemmen verre van voldoende is. De afgelopen jaren hebben bewezen dat het stoppen van moslimhaat niet lukt door Wilders ‘te vriend’ te houden en ‘islamkritiek’ te omarmen. Evenmin zijn de linkse partijen succesvol geweest door hun kritiek op Wilders, voor zover aanwezig, te beperken tot de parlementaire arena en weg te blijven op antiracismebetogingen.

Dat wil echter niet zeggen dat we de strijd tegen Wilders’ haatcampagne middels de rechtbank zouden moeten uitvechten. Los van het feit dat dit de PVV-leider vooral in de kaart lijkt te spelen als ware hij een ‘martelaar van het vrije woord’, zijn we niet afhankelijk van een uitspraak van de rechter om racisme en islamofobie onacceptabel te noemen.

Het beste wapen tegen racisme is een beweging van zwart en wit op straat, die beseft dat racisme niet alleen verwerpelijk is, maar ook een belemmering voor het stoppen van de bezuinigingen en voor de opbouw van een solidaire samenleving. Het Platform Stop Racisme en Uitsluiting, dat eerder de geslaagde manifestatie van 30 oktober gestalte gaf, zet een belangrijke stap in deze richting met de organisatie van een nieuwe demonstratie op 19 maart in het kader van de internationale dag tegen racisme.

De Internationale Socialisten roepen op om je hierbij aan te sluiten en actief mee te bouwen aan een beweging die politiek Den Haag onder druk zet en racisme en islamofobie terugdringt naar het riool waar ze thuishoren.

41 gedachten over “In de stembus en op straat: stop Wilders’ campagne van de haat”

 1. Moslims zijn geen ras dus is er geen sprake van racisme.
  GW constateert en benoemd zaken.
  Stop de haat van moslims tegen andersgelovigen.

 2. @1: Je gebruikt hier de verouderde definitie van racisme.

  Sinds 2004 heeft de wet het niet meer over “ras”, maar over “afkomst, etniciteit of nationaliteit”. Als iemand een bepaalde verzamelnaam (bv “moslims”) gebruikt om een etnische groep, 1 of meerdere bepaalde nationaliteiten en/of mensen van een bepaalde afkomst aan te duiden, kan er dus wel degelijk sprake zijn van racisme.

 3. @1
  Bij dezen bepaal ik dat [noem eens een kleur] geen ras zijn maar een genetische mutatie van de mens, die helaas erfelijk belast is met criminaliteit. [het moet natuurlijk wel een minderheid in NL betreffen, geen meerderheid – onsportief blijven].
  En dat homoseksualiteit niet bestaat maar dat er een complot gaande is ter uitroeiing van de mensheid dat zich van de op zich nobele geaardheid der homoseksuelen heeft meester gemaakt. Degenen achter dit complot dienen met alle mogelijke middelen bestreden te worden.
  Enzovoort.

  Allemaal meningen die onder de vrijheid van meningsuiting vallen en zeker niet onder WvS 137c-e.

 4. Ach de Imams kunnen ons ook goed kwetsen met hun haatzaaierij tegen de ongelovigen, maar dan dagen wij hen toch ook niet voor het gerecht, vrijheid van meningsuiting weet je!!!

 5. Overigens #1, u bent niet helemaal ideologisch doorkneed. Moslims zijn volgens uw Lijder geen andersgelovigen maar aanhangers van een poilitieke ideologie.
  Kijk uit, want voor je het weet zit je in het tuigdorp.

 6. @ 1 Ene Jeroen die bralt: `Stop de haat van moslims tegen andersgelovigen.
  Tja, van mij mag je, maar ik merk er hier in Nederland weinig van. Jij wel?
  Het zou je sieren als je jouw, naar mijn smaak, ranzige en xenofobische bewering met eigen woorden zou weten uit te leggen. Mag ook simpel. Dus kom niet aan met Joetjoeb-filmpjes en lullige linkjes. Afgesproken?

 7. Nou de trollen hebben wel weer genoeg eten gehad en kunnen aan het werk. Normale antwoorden worden gewaardeerd, zeikantwoorden niet, daar doen we dit mee 😥

 8. tante Beatrix Schreef:

  Ach de Imams kunnen ons ook goed kwetsen met hun haatzaaierij tegen de ongelovigen, maar dan dagen wij hen toch ook niet voor het gerecht, vrijheid van meningsuiting weet je!!!

  Bron ??? o de Telegraaf natuurlijk , tja de vorige keer dat de telegraaf op een minderheid joeg hebben ze bewezen hoe genuanceerd en waarheidslievend ze waren …..

 9. tante Beatrix Schreef:

  Ach de Imams kunnen ons ook goed kwetsen met hun haatzaaierij tegen de ongelovigen, maar dan dagen wij hen toch ook niet voor het gerecht, vrijheid van meningsuiting weet je!!!

  Imams kwetsen? Ons? Nooit wat van gemerkt. Jij wel? Misschien dat je naakt een moskee bent binnengewalst met laarzen aan?

 10. @9
  Even ter herinnering : een aantal jaar geleden riep een imam in Nederland ertoe op om homo’s van flatgebouwen te gooien met het hoofd naar beneden.
  Dat gaat nog wel iets verder dan kwetsen want hij roept mensen op geweld te plegen tegen homo’s.
  Het zou u sieren wanneer u deze feiten niet zou willen verdoezelen door te ontkennen wat tante Beatrix beweert.

 11. @10 “een imam” is iets anders dan “moslims”.

  Dat was 1 imam en vervolgens jarenlang honderden jankerts per dag die daar het hele internet over volkalken.

  Begin dan zelf een site om te janken over je imam en vervuil daar onze fatsoenlijke topics niet mee.

  Ga naar de telegraaf daar mag je zo vaak als je wil over deze imam schrijven. Iedere dag opnieuw.

  Hier was het wat mij betreft de laatste keer dat jij over die man begint, mauwen.

 12. @ Mauwen:

  EEN Imam heeft dat gedaan ja en die werd uitgezet.
  Maar om dan meteen te zeggen DE Imams doen dat…???

  En hoeveel Katholieke priesters hebben kinderen misbruikt wereldwijd?
  Moeten alle christelijken daar voor pedofielen genoemd worden?
  En mogen mensen met een ander geloof nu ook kinderen misbruiken OMDAT de priesters van de katholieke kerk dat ook doen?

  Komop he, dat is kleuterschoolgedrag. “Juf, maar hij/zij doet het ook.” 😡

 13. @12
  Dus als ik met argumenten het ongelijk van Abdul Alhazred kan bewijzen mag dat van jou niet meer?!
  Alleen mensen met progressieve meningen mogen op deze site het woord voeren, zonder enige vorm van tegenspraak? Begrijp ik dat nu goed?
  U bent een echte gedachte-politieagent die controleert of ons onze meningen wel overeenstemmen met zijn opvattingen!

 14. Doet me weer denken aan het communisme.
  Daar werd ook verteld welke opvattingen toelaatbaar waren en welke niet

 15. @ maauwen
  argumenten??? Laat me niet lachen zeg. Tokkies zoals jij hebben helemaal geen argumenten, het enigste wat jullie kunnen doen is die afgezaagde xenofobe rotzooi van die dolle peroxide blondje nablaten als de makke schaapjes die jullie zijn.

 16. Even serieus, er verschijnt hier morgen een artikel over de door Mauwen genoemde imam.

  Het zou ons immers sieren dit feit niet te verdoezelen nou ik neem de uitdaging aan.

  We zullen die imam wel eens even bespreken.

 17. Waarom wordt de uitspraak van 1 moslim, alle moslims aangerekend?
  Waarom wordt een misdrijf gepleegd door 1 moslim, alle moslims aangerekend?
  Waarom wordt het haatzaaien van 1 imam, alle moslims aangerekend?
  Ooit bij stilgestaan dat het gros van de moslims zich afkeren van dat soort lui, net zoals de meeste autochtonen zich afkeren van zulke zaken gezegd of gedaan door 1 andere autochtoon?
  Oh nee wacht….. als een autochtoon dat doet wordt deze persoonlijk aangesproken! Als een moslim of allochtoon dit doet zijn of haar hele gemeenschap! Nu snap ik het! Dat is het nieuwe rechts-systeem!
  De gedachtengang van een eenvoudige moslim! Sorry! 🙂

 18. Jaap stb Schreef:

  @ jvdheuvel:
  Trollen bestrijd je met feiten

  Trollen hebben nooit belangstelling voor feiten behalve de feiten waar ze zelf mee komen. Ik beschouw het niet als mijn taak om iedere willekeurig “feit” dat door een troll wordt genoemd te weerleggen of te nuanceren want ten eerste is dat vreselijk saai ten tweede heb ik daar geen tijd voor. Maar ik beschouw het ook niet als taak van deze website om xenofobe kletskoek die je toch al overal kan lezen verder te helpen verspreiden.

 19. Mauwen Schreef:

  Dus als ik met argumenten het ongelijk van Abdul Alhazred kan bewijzen mag dat van jou niet meer?!

  Miauw 15 Weet je eigenlijk wel wat een argument is ?

 20. (Max van Lingen in mijn ogen. Tussen de haakjes mijn commentaar.)
  ‘Het is een ideologie die voortkomt uit de woestijn en alleen maar woestijnen kan voortbrengen omdat ze de mens geen vrijheid gunt’.

  (Links zou er goed aan doen deze stelling te ondergraven door eens goed de koran en Mohammed te bestuderen en dan met inhoudelijke punten te komen. Die zouden er natuurlijk allang zijn als dat mogelijk zou zijn. De koran zelf is een boek dat aanzet tot haat)

  Dat de zogenaamde voorvechter van de ‘vrijheid’ zelf elke kritiek op zijn gedachtegoed liefst de mond snoert bleef onvermeld.
  Door Max van Lingen
  Reeds in de eerste weken van het nieuwe jaar hebben we kunnen zien wat Wilders voor 2011 in petto heeft.

  (Het is zijn inzet tegen de “weg met onze verdorven Westerse beschaving ” , de politieke correcte doctrine)

  Wilders fulmineerde: ‘Buigen voor de islam door onderwijzers te dwingen het verschrikkelijke offerfeest te vieren en in een adem je afzetten tegen de Partij voor de Vrijheid. Let wel: het gaat hier om een katholieke school.
  Je zou van christelijke scholen toch mogen verwachten dat het weet wat de islam betekent voor christenen.

  (Ik vindt dit ook onbegrijpelijk dat een christen niet ziet waar hij mee te maken heeft. Mijn verklaring hiervoor is dat 40 jaar politiek correcte propaganda in zijn bol is geslagen.)

  Mijnheer Van Lankveld is volslagen ongeschikt voor het onderwijs. Weg met die man.’

  (Dit is de eindconclusie. Het waarom is heel wat genuanceerder, Lankveld is begonnen zich af te zetten tegen Wilders’s PVV, in de hoedanigheid schoolhoofd nota bene.)

  Hiermee heeft Wilders zijn toon voor het nieuwe jaar gezet: vrijheid van meningsuiting geldt alleen voor wie het met hem eens is, alle anderen moeten hun mond houden en verdwijnen.

  (Dit klopt van geen kanten. Niemand hoeft zijn mond te houden. Ook Theo van Lankveld niet, hij laat zijn politieke voorkeur zien op een school. En inderdaad staat dit lijnrecht tegenover de judeo-christelijke waarden die Wilders juist inbrengt als richtinggevend in onze maatschappij. Wilders staat zelf voor de rechter omdat linkse aanklagers vinden dat kritiek op islam gelijk staat aan haatzaaien en proberen hem zo de mond te snoeren.)

  Aan zijn haatcampagne tegen de islam lijkt geen einde te kunnen komen.

  (Campagne klopt niet Haat klopt niet En ook is het vooruitlopen op een gewenste gerechtelijke uitspraak. Politieke standpunten uitdragen van een democratisch gekozen partij is het, Omgekeerd kan IS zelf wel van een haatcampagne tegen Wilders beschuldigd worden getuige dit artikel van Max van Lingen)

  Vorig jaar zocht Wilders zijn bondgenoten in New York op om hen te steunen in de strijd tegen de bouw van een religieus centrum.(moskee) Eén van hen, John Joseph Jay, roept zelfs op tot het vermoorden van moslims en linkse mensen.

  (Wilders is vriend van Pamela en niet van J J Jay een marginale figuur die in tendentieuze media neergezet wordt als initiator van de beweging.)

  De haat tegen deze groepen deelt Wilders met zijn partij-ideoloog Martin Bosma, die inmiddels een kruistocht voert in de kolommen van de Volkskrant en het NRC tegen alles wat links of islamitisch is.

  (Islam kritiek, geen haat. Kruistochten waren er inderdaad tegen de bezettende islamitische krijgsmacht in Jeruzalem. Links komt op voor de moslims door voor uitkeringen lichte straffen, subsidies, positieve discriminatie te zorgen en wordt daarmee tegenstander van links.)

  PVV-fractiegenoten zoals Lucassen, Brinkman, Graus, Sharpe, De Mos, Hernandez en Van Bemmel kwamen recent op minder charmante wijze in het nieuws. Maar terwijl Wilders criminele allochtonen (veelplegers) het land wil uitzetten houdt hij zijn criminele fractieleden de hand boven het hoofd.

  (Linkse gezagsdragers hebben meer boter op hun hoofd. Criminele fractieleden? Kom nou toch. Criminele statistiek van allochtonen spreken voor zich. En die zijn alarmerend. Reden voor Angela Merkel, sarkozy en Cameron te spreken over een totaal mislukte integratie. Ook in wikileaks heeft Nederland het over mislukte integratie.)

 21. Geert Wilders pleit voor discriminatie. Hij maakt gebruik van verdraaiing van feiten en niet ter zake doende argumenten om medestanders te vinden voor zijn illegale bedoelingen. art. 1 verbiedt discriminatie nog steeds. Wilders is wel van plan om dit anti-discriminatie artikel te vervangen door een discriminerend artikel.

  Er is ruimschoots voldoende argumentatie en feitelijkheid voorhanden die de opvattingen die Wilders heeft over de Koran, islamisering en massa-immigratie te ontkrachten.
  Van Lankveld hoeft niet zijn mond te houden, maar moet wel weg uit het onderwijs?

  Laten we registratie gaan invoeren om criminaliteit te koppelen aan politieke voorkeur. Ik ben benieuwd naar de statistieken die dat oplevert.

  Maar vooral:
  zeg NEE tegen racisme en uitsluiting!

 22. Ach Geertje slaat weer volledig de plank mis.
  Hij moet gewoon een keer het gaan hebben waar het echt over gaat.
  Niemand hier heeft echt flink last van de Islam, let wel, dit gaat niet lang meer duren.

  Hij moet gewoon een keer zeggen waar het echt over gaat, en dat zijn gewoon de buitenlanders die zich niet goed aanpassen.Gewoon simpele oplossing voor; ik ben dan nog solidair om ze een tweede kans te geven. Maar gaan ze nog een keer in de fout (lees; een misdrijf plegen) opgehoepeld naar je land van herkomst. Ben je hier geboren? Boeit mij toch niet, mag je je ouders meenemen als je wil.

  Geert Wilders daarintegen is wel een gigantische hypocriet, de partij voor de vrijheid is de laatste tijd aan het proberen de vrijheid in te perken, beetje jammer.

  Wanneer komt er weer eens een echte politicus, eentje met verstand van zaken en een goed intelectueel. Pim had ons nooit ontnomen moeten worden.
  Al ga ik wel op Geert stemmen deze provinciale staten verkiezingen, ik weet dat het toch niet gaat gebeuren maar als ze een referendum zouden houden; alle buitenlanders eruit knikkeren, dan zou ik ja antwoorden. Lullig voor de goed geintegreerde hardwerkende “Nieuwe Nederlanders”, maar ach de wereld is hard.

  Kom maar op met de haat opmerkingen.

 23. Tim Schreef:

  Kom maar op met de haat opmerkingen.

  Alstublieft, uit je eigen koker:

  Tim Schreef:

  alle buitenlanders eruit knikkeren, dan zou ik ja antwoorden.

  Bruin, racistisch, xenofoob, hatelijk. Net als Geert, daarom horen jullie bij elkaar.

 24. Overigens het oproep van @Tim kan eenduidig als oproep tot etnische zuivering van Nederland opgevat worden. Nou dit is dus de aanhang van PVV, want Tim heeft eigenhandig aan dat hij om die motivatie voor PVV weer gaat stemmen.

 25. @ nexus m.:

  Hoezo, ik heb nergens gezegd dat ik ze haat of niet mag.
  Hetzelfde als dat ik zou zeggen; het maakt mij niet uit dat de walvissen uit sterven.
  Ik vind walvissen namelijk wel leuke beestjes, het maakt me alleen niet zo veel uit als ze er niet meer zijn.
  Zitten heel wat aardige mensen tussen, een iranees is een tijd mijn beste maat geweest.

  Als er MKZ uitbreekt gaan ze niet controleren welk schaap ziek is en welke niet, ze worden allemaal geruimd.

  Misschien beetje scheve voorbeelden maar uw vergelijken zijn ook vergezocht.

 26. @ nexus m.:

  Het is geen oproep tot etnische zuivering, ik zeg alleen dat het mij niet erg tegen zou staan wanneer het op een redelijke geweldloze manier zou gebeuren.

  Dat dit de reden is dat ik op de PVV zou stemmen heb je zelf bedacht neem ik aan?

  VVD vind ik in principe een betere partij, eentje die nog verstand van zaken heeft en met mensen die kunnen nadenken.
  Maar die hoor ik te weinig (begrijpelijk) over het immigratie beleid.

 27. In het volgende citaat verklapt Tofik Dibi wat de grondslag is voor de kontdraaierij dat GroenWhatever recentelijk vertoont:

  “‘Ik zou het geweldig vinden als wij samen met de VVD konden optrekken.”

  Mijns inziens is dit het direkte bewijs dat GroenWhatever en de VVD nu in een promiscueuse relatie verwikkeld zijn.

 28. Enne Tim wat gaan we doen met de Nederlanders die zich niet gedragen, want daar zijn er ook nog wel wat van? De zee maar injagen? Of mogen die zich hier uit blijven leven omdat ze wit zijn? 😥

  Verder mensen, verboden de trollen te voederen. Heeft wel weer genoeg om op te kauwen vandaag 😀

 29. @ jvdheuvel:

  IMensen mensen, leer eens lezen.

  Ik heb niet gezegd dat dit geen etnische zuivering is.
  Ik zeg dat ik hier niet toe aanzet of dit een oproep daartoe is.

 30. @ Keira:

  Die worden zwaar gestraft en zijn in mijn ogen minder waard dan de buitenlanders die het hier goed doen en mee helpen de Nederlandse samenleving en maatschappij op peil te houden / op te bouwen.

  Het zijn echter mensen die van origine uit dit land komen, ik zou het natuurlijk ook niet erg vinden als die eruit geknikkerd werden.
  Als je een bewoner bent van een huis, en je misdraagt je, zul je je aan de rest van de bewoners moeten verantwoorden. Als je te gast bent, zal je door de gastheer vriendelijk verzocht worden het huis te verlaten.

 31. Tim Schreef:

  alle buitenlanders eruit knikkeren, dan zou ik ja antwoorden

  Door de helderheid van het oproep tot etnische zuivering van Tim is uberhaupt geen aangifte nodig.
  Nederland heet internationale justitiele verdragen ondergetekend die dit uitspraak strafbaar maken.
  Nog erger – in Nederland is de IT voor voormalige Joëgoslavie gehuisvest.

  De Nederlandse OM zou als waakhond (tenzij niet opgericht om enkel linkse mensen te vervolgen) meteen werk moeten maken met dit uitspraak van @Tim en dit licht ook de rest van zijn uitspraken analyseren.

  Hiermee bevestigt o.a. @TIM de nazistisch en fascistisch karakter van de aanhang van PVV en blijkbaar tevens van de leider zelf.

 32. Tim Schreef:

  alle buitenlanders eruit knikkeren, dan zou ik ja antwoorden

  Omwille van alles slachtoffers van etnische zuivering in Europa en de wereld dient de OM onmiddellijk stappen met betrekking tot dit uitspraak van @Tim te ondernemen.

  Of is de IT voor Joegoslavië een farce met bijhorende rechtspraak?

Reacties zijn gesloten.