Illegale PVV-wapenbezitter Markuszower roept om afschaffing TBS

Naar aanleiding van problemen die inderdaad opgetreden zijn in de TBS-kliniek Woenselse Poort te Eindhoven riep de eerder als PVV-kamerlid afgewezen Gidi Markuszower dat de TBS nu dan maar helemaal afgeschaft moest worden, omdat criminelen eenvoudigweg gewoon in de gevangenis horen. Hoe waanzinnig moet je trouwens zijn om voor de PVV afgewezen te worden? Nou, contacten met de Mossad hebben is wel een probleempje. Misschien niet voor de PVV zelf, maar wel voor hun algehele imago en de AIVD en zo. Maar vanwege de beperkte geheugen- en anderszins hersencapaciteit van de gemiddelde PVV-stemmer is deze gevaarlijke wapengek dan uiteindelijk toch weer toegelaten, aanvankelijk hilarischerwijze tot de chambre de réflection,  de Eerste Kamer dus, en heden ten dage weer in de Tweede Kamer. Maakt allemaal geen reet uit bij de PVV, als je maar ergens vet kan verdienen met je achterlijke gedachtengoed.

Alhoewel ik zoals u zult weten beslist geen fan van de VVD ben, wordt mijn opvatting dat er nog steeds een verschil tussen de VVD en de PVV bestaat (wat Rutte I des te schrijnender maakt voor de VVD) wel bevestigd door minister Dijkhoffs antwoord:

“Volgens Dijkhoff zorgt tbs er juist voor dat een psychiatrische ziekte of stoornis van een veroordeelde op een goede manier wordt behandeld, zodat de kans op herhaling zoveel mogelijk wordt teruggedrongen.”

Zijn bewering wordt statistisch ondersteund:

“Hoewel de PVV wil dat tbs wordt afgeschaft, hebben de afgelopen jaren diverse onderzoeken het nut van het systeem aangetoond. Zo is de kans dat een tbs’er na zijn behandeling terugvalt in criminaliteit maar liefst veertig procent minder dan bij iemand die een gevangenisstraf achter de rug heeft.”

Daarnaast keert slechts een half procent van de tbs’ers die met verlof gaat niet op tijd terug in de kliniek. In alle andere gevallen gaat het dus goed.”

Deze onderzoeksresultaten en het feit dat gevangenisstraf al honderden jaren de gestraften alleen maar opleiden tot volleerde criminelen maakt, maakt deze feitenvrije PVV-maniak natuurlijk niet uit.

Bron: Algemeen Dagblad