Iemands nek afklemmen en met vijf man erop gaan zitten is best gevaarlijk

Ja, er zal wel weer ontzagwekkend lang en diep onderzoek naar die zogenaamde nekklem moeten worden gedaan, maar dit bericht doet toch vermoeden dat het eenvoudigweg een levensgevaarlijke techniek betreft. In Alphen a/d Rijn blijkt er een gedetineerde omgekomen te zijn door wat door die gevangenis eerst als natuurlijke dood werd afgedaan, maar nu zijn er toch vijf leden van het betrokken bijstandsteam geschorst.

“Volgens familieleden van de gedetineerde zat het stoffelijk overschot vol verwondingen en en bloeduitstortingen aan onder andere hoofd en neus.” (NRC)

Ja, een schorsinkje lijkt me dan wel het minste.

Ook in 2013 is er iets mis gegaan bij een actie van de politie, waarbij een man om het leven kwam, zoals we gisteren al berichtten:

“De nekklem is toegepast, er zijn vijf agenten op deze meneer gaan liggen, voor mij is redelijk duidelijk dat ook de nekklem geleid heeft tot een dodelijk slachtoffer”.

Misschien kan iemand de hermandad eens bijbrengen dat ademhalen tamelijk essentieel is voor het in leven blijven van mensen, en dat het afknellen van de luchtpijp, halsslagaderen en het met vijf man (steeds weer die vijf man!) op iemand gaan zitten dat in ernstige mate belemmert.

 

1 gedachte over “Iemands nek afklemmen en met vijf man erop gaan zitten is best gevaarlijk”

  1. Pingback: Politie mag fijn verder gaan met nekken afklemmen | Krapuul

Reacties zijn gesloten.